Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Живко Коцев вече не е главен секретар на МВР
Живко Коцев вече не е главен секретар на МВР

Не виждаме делата изцяло, а контролирано ни се дава такава информация, каквато преценят съответните кукловоди.

Това каза пред БНР адвокат Методи Лалов, бивш съдия, в коментар на информационния поток за арести и разпити, допълващ актуалната политическа обстановка в страната.

"Очевидно е, че става въпрос за предизборна кампания, за режисиран сюжет, в която се използва прокуратурата, доказателства, които касаят наказателно разследване. Това не означава, че няма извършени престъпления или нарушения както от Живко Коцев, така и от шефката на "Митници", така и от други лица. Моментът, в който тези доказателства да бъдат огласени, е преценен много внимателно и се използва точно с предизборни цели", коментира той и подчерта, че публичността може да бъде единствено до степен да се огласи, че има разследване, но не и да се прави публичен анализ и да се представят доказателства.

По думите на Методи Лалов в огласените разследвания "действията на прокуратурата са повече в полза на ГЕРБ и ДПС":

"Нормалният извод, който можем да направим, е, че това е поръчка на ГЕРБ и ДПС. Това не оневинява действията на определени лица, нито превръща ПП-ДБ в лица, облечени в бяло. Ползите обаче са повече за ГЕРБ и ДПС и повече е вредата за ПП-ДБ".

Бившият съдия определи политическата система и системата на правосъдието като "системи на шуробаджанащина":

"В обстановка на политически сблъсък, ходатайствата, които в нормална обстановка се преглъщат от политическите лидери, се представят за натиск".