Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Настимир Ананиев в парламента
Настимир Ананиев в парламента

Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от "Продължаваме промяната" се опитва да направи нещо нередно - това коментира депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев по повод претърсването на офиси по-рано днес във връзка с разследване на трафик на наркотици.

Двата адреса са в София на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Петър Парчевич". Операцията е по искане на белгийската прокуратура, като от там са посочили кои адреси да бъдат претърсени.

Аз имам само един офис на бул. "Стамболийски". Другият на "Парчевич", предполагам, че това е счетоводителят, който в момента обслужва тези белгийски дружества, обясни депутатът. Той отрече някога да е имал нещо общо с офис на ул. "Петър Парчевич", нито да е работил на нея.

Ананиев обяви, че европейската заповед на разследване, на основание на която се претърсват офисите, е от преди осем месеца, но до момента не са били предприети никакви действия.

От офиса са били иззети документи на три юридически белгийски лица с двама собственици, които фирмата на Ананиев не обслужва - единия от април 2021 г., другите от януари 2022 г.

Какво видяхме? Навсякъде моето име и жандармерия, за да получат едни документи, коментира Ананиев пред Би Ти Ви.

Цялата тази показност и това, че информацията излезе първо в жълтокафявата бухалка ПИК, показва какво има тук - под булото на европейската заповед за разследване през прокуратурата се опитват да бъдат отстреляни политически опоненти какъвто съм аз, каза още депутатът.

Не вярвам да е открила, тъй като тя е добра счетоводителка. Ако беше открила, щеше да сигнализира, отговори той на въпрос дали счетоводителката му е открила нещо нередно, докато е работила с фирмите. Казвала му е обаче, че имат малък оборот.

Със сигурност съм се срещал някога с тях, отговори той на въпрос дали се познава със собствениците на всички фирми, с които счетоводната му къща работи.