Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Журналистът от "24 часа" Слави Ангелов.
Журналистът от "24 часа" Слави Ангелов.

Според разследващия журналист връщането на главния секретар на поста, след като ден по-рано подаде оставка, е свързано с нуждата от паритет в МВР, за да има контрол върху предстоящите избори

"Днес получих една много интересна информация, която не е свързана с каналите за изтичане, тоест не е контролирана. Разбрах, че има доказателства,  че главният секретар Живко Коцев е свързан със схемата на контрабандиста Паскал. Става въпрос за доказателства, събрани със специални разузнавателни средства, става въпрос за смс-и и снимки. Вярвам на тази информация, защото вярвам на източника ми".

Това разкри журналистът от "24 часа" Слави Ангелов в предаването "Панорама" по БНТ.

Ангелов подчерта, че иска да е ясно - това, че в момента Коцев може да излезе лошия герой, не означава, че вътрешният министър Калин Стоянов е добрият.

"Според мен сега желанието му да остане в МВР е да се постигне някакъв паритет в министерството, за да може да има контрол върху изборите, защото машинациите, които се правят с хартиените бюлетини - МВР е службата, която може да прикрива схемите на своите и т.н. При тези избори, които не очакваме да завършат с някакъв победен резултат за някоя партия, е много важно", обясни журналистът. 

Той разказа, че Паскал е ученик на Държавна сигурност и е работил по време на всички управления. По думите му няма политическа партия, при чиято власт неговата контрабанда да не се е случвала.

На въпроса защо точно сега се случва това, журналистът каза лаконично: "Изборите".

"За да бъде ударен такъв канал, значи, че човекът може да е спрял да плаща", предположи още той. 

"Много ми е смешно, че въпросният Паскал  е обявен за общонационално издирване. Още през 2015 г. писах точно къде живее - на 28 км от Кавала. А нашето МВР и прокуратура го обявява за издирване в страната. Поне да си бяха измили очите с една европейска заповед за арест, за да го търсим в Гърция този човек", каза Ангелов.