Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Стоянов
Снимка: Румяна Тонева
Калин Стоянов Снимка: Румяна Тонева

Вече всички разбраха, че "Нотариуса" е бил секретен сътрудник към III РПУ в МВР. Само МВР министърът свенливо отказва да потвърди това. На закрито заседание в парламента министър Стоянов спести истината на депутатите, позовавайки се на "държавна тайна". Наивният министерски подход ме върна към 80-те години, когато като деца се шегувахме с нещо, че е "държавна тайна". Но днес това не е забавно, защото става дума за механизмите, по които се управлява страната.

Шокиращо министърът крие от обществото това, което е длъжен след решение на НС да сподели като информация. Въпросът е: Защо Стоянов не иска да потвърди, че МВР е обслужвало "Нотариуса", като в това са били замесени висши полицаи и магистрати.

Причината: на върха на пирамидата от зависимости и влияние в съдебната система стои един политик - Делян Пеевски. Същият пряко управлява и вътрешния министър.

Министър Стоянов не може да продължи да оглавява МВР. Не може да е част от служебното правителство. Но ако това се случи може да се очаква само едно - масова търговия с вот и подкрепа от МВР на дилърите на гласове. А най-силен в тези операции винаги е бил Пеевски. Президентът Радев пък може да се окаже ортак на санкционирания по Магнитски в най-мощната изборна манипулация.

От фейсбук