Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

Вече започна войната на интерпретациите за терора в Москва. Това написа във фейсбук профила си съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Важното е в тази зловеща политическа игра да не загубим човешката болка за жертвите и техните близки. Бог да ги прости, и дано истинските виновници да платят за престъплението!", пише още Петков.

Вече започна войната на интерпретациите за терора в Москва. Важното е в тази зловеща политическа игра да не загубим...

Публикувахте от Kiril Petkov в Неделя, 24 март 2024 г.

В Русия днес е Ден на национален траур след трагедията в "Крокус Сити хол", където при стрелба загинаха 133-ма души. Всички флагове в страната днес са спуснати наполовина, отменени са развлекателните мероприятия и забавните програми по телевизиите.

Групировката "Ислямска държава" публикува видеозапис от атаката в "Крокус Сити хол", заснето от нападателите. Записът трае около минута и половина, и показва няколко мъже с размазани лица и променени нарочно гласове, въоръжени с огнестрелни оръжия и ножове във фоайето на концертната зала. 

След 20-часово мълчание по темата президентът на Русия Владимир Путин директно обвини Украйна за връзка с терора в Москва. Според него терористите са се опитали да избягат и са се придвижвали към Украйна, където по предварителни данни от украинска страна е бил подготвен "прозорец" за преминаването им през държавната граница. Той посочи във видеообръщението си към нацията, че са били задържани общо 11 души.