Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Бербатов по време на конгреса на БФС. СНИМКА: LAP.BG
Димитър Бербатов по време на конгреса на БФС. СНИМКА: LAP.BG

Бербатов, Стилиян и Мартин заявили, че са дотук с БГ футбола. Ами не, не трябва да се отказват. Футболът е отражение на състоянието на държавата. С отказване и с "отивам на Терминал 2" не става, така нищо не се променя, така няма дори шанс да се промени. Ако всички си тръгнем, кой ще свърши работата?

Да, не е чисто и просто. Влизаш в кочината и трябва да си наясно, че ще се изцапаш, но ако искаш да направиш всичко възможно, няма друг начин да промениш нещата. Като се откажеш, не просто оставяш съсипалите БГ футбола да тържествуват, но убиваш и надеждите на стотиците хиляди, които очакват точно Бербатов да е новото начало за футбола.

Състоянието на футбола е отражение на случващото се в страната. Тук е трудно. Толкова години е било забатачвано, занемарено, претупвано, че и най-малката промяна изглежда като кански подвиг. И иска усилия, жертви, компромиси. Състоянието на обществото ни е такова и това личи и във футбола, както и навсякъде другаде - очакванията за магическа пръчка, тиква, каляска и "накрая всички заживели щастливо" са утопични. Влизаш в яки битки, вършиш неблагодарна работа, но усилията накрая ще дадат резултат, защото не си сам.

С отказване не става. Оставате и се готвите за следващата битка, въпреки разочарованието днес.

А ние, феновете на футбола не трябва да се успокояваме с това, че поне ще гледаме добри европейски първенства. Нужно е да помагаме на тези, които искат истинска промяна в БФС. И не, това не е новата перука Гонзо, това са Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

От фейсбук