Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВЛАДИМИР ПУТИН
ВЛАДИМИР ПУТИН

Руският лидер отново заплаши Запада с ядрени оръжия

Владимир Путин е отказал преди 25 г. на предшественика си Борис Елцин да бъде президент с мотива, че не е готов. Това разкри в интервю за РИА Новости руският лидер. Според него Елцин му е направил офертата, когато страната е била в много трудна ситуация.

“И всичко това ме подтикна към отговора, който дадох: “Не съм готов за това”. И не защото се страхувах от нещо, а защото мащабът на задачите беше просто огромен и броят на проблемите нарастваше всеки ден като снежна топка. Затова го казах искрено”, обясни Путин.

“Най-важното в крайна сметка е какво ми отговори тогава Елцин. Каза: “Добре, добре, добре, разбирам. Ще се върнем към това по-късно.” И ние се връщахме към това няколко пъти. Накрая каза, че “аз съм човек с опит, знам какво правя, какво предлагам”, разкрива Путин.

Четири дни след този разговор, на 9 август 1999 г., Елцин обяви назначаването на 46-годишния тогава Путин за премиер. 

Признанието на Путин е дни преди президентски избори в Русия на 15-17 март. Ако руският лидер спечели, ще започне неговият пети мандат.

Путин за пореден път заплаши, че Кремъл е готов за ядрена война със Запада. По думите му САЩ осъзнават, че ако разположат американски войски на руска територия или в Украйна, то Русия ще третира този ход като намеса.

Относно Украйна той заяви, че Русия е готова да разговаря, но само когато диалогът се основава на реалности.