Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тейлър Суифт има три албума в топ 10 на новия чарт.
СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ТЕЙЛЪР СУИФТ В ИНСТАГРАМ
Тейлър Суифт има три албума в топ 10 на новия чарт. СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ТЕЙЛЪР СУИФТ В ИНСТАГРАМ

Получаваш поне 100 лайка във фейсбук и ето ти психотерапия

Самият пенсиониран шаман Евгений Дайнов с критичен анализ на горката поп икона

Когато човек сериозно се ядоса на нещо, което засяга само него, най-терапевтично е да си пусне телевизия. Без значение коя, само да е от най-гледаните.

Като дългогодишен зрител вече би трябвало да сте наясно, че българските публицистични и забавни предавания са замислени нарочно така, че да дразнят и съсипват нервите на хората. Те са всичко, което трудовите колективи, безработните творчески личности и сънародниците ни зад граница не харесват и не искат да гледат - като се започне от прическите и грима, та чак до декорите и нетърпимо грозните местни звезди.

При всички случаи е много по-здравословно, вместо да крещите на близките си, да ритате кучето или да си блъскате главите как да вгорчите живота на съседите, просто да насочите гръмовното си чувство за неудовлетворение към водещите.

Направо си го просят. Никога не задават правилните въпроси, докато самият вие без много напъване бихте се справили хиляда пъти по-въздействащо и умно.

Не забравяйте колко приятно и разтоварващо е след края на предаването да напишете във фейсбук колко са тъпи всички журналисти, че оставят душманите да говорят каквото си искат, вместо да ги притиснат до стената, вадейки кирливите им ризи, и да ги съсипват публично. Сто лайка най-малко не ви мърдат!

Всички в социалната мрежа ще се убедят във вашия гений. Ако някой си е мислел до този момент, че нямате приятели, седите си вкъщи и тъпеете, ще има да взема – вие гледате телевизия!

Андреа Банда Банда
Андреа Банда Банда

Изразходването на негативна енергия чрез разхождане из каналите е доказано ефективно средство за повишаване на личното самочувствие – не повече от пет минути са ви нужни да наблюдавате съсредоточено самозвана хубавица на екрана, за да се убедите, че притежавате всички прекрасни качества, от които тя е лишена. Или да проследите нахакан костюмар, нагизден за десетки хиляди евро, който дори не подозира жестоката истина, че на вас същите тия дрехи биха ви седели по съвсем различен начин. Само претенциите са им големи на фукльовците. И часовниците.

Иначе нищо не разбират и се излагат нонстоп по телевизията.

Специалистите по контрол на стреса не препоръчват да се пилеете в гледане на филмови, музикални и кулинарни канали, чужди или местни, исторически, научнопопулярни и прочее. Подобни отвлечени жанрове, както и четенето на художествена литература, не действат разтоварващо, защото

не дават възможност за лична изява на зрителя

Чрез нея той не би пожънал фурори в социалните мрежи.

Шансът му да изпъкне, пишейки: “Бахти тъпия филм за изоставените костенурки по “Нешънъл Джиографик!”, е нищожен. Да не говорим колко напразни усилия на волята се изискват да открие за какво да се заяде във “Фантастични пиршества с Мери Бери” по 24kitchen. Освен, естествено, открояващия се очевиден факт, че тая един гювеч никога не може да сготви като жена му.

Самият пенсиониран шаман Евгений Дайнов удари на кухо, избирайки да

анализира творчеството на горката Тейлър Суифт:

“Пуснах си в тубата 5-6 парчета на тази. Нито едно не бях чувал. Нито едно не става за тананикане. Пищи си тя нещо там като някаква Мадона от Алиекспрес”.

Впечатлен от градивната критика остана само колегата Иво Сиромахов, но той и без това е отвлечен писател, склонен да залита в дребнотемия като качественото образование и домашното възпитание на подрастващите.

Виж, БНТ е съвсем друго нещо! Няма нужда да си завършил дори основно образование, за да знаеш, че не друг, а храбрият български народ е реалният собственик на тази медия, създадена да задоволява всякакви потребности и да гаси емоционални пожари. Ето защо на всеки горд притежател на лична карта се пада изконното право да тегли колкото си иска майни на БНТ и да упражнява за нейна сметка своите комуникационни умения и заложби.

В края на краищата тя не се издържа от реклами като Би Ти Ви и Нова, а от “нашите” данъци. Няма нужда сега да затъваме в подробности кой се отчита редовно пред НАП и кой не си измазва нарочно къщата.

Най-пресният БНТ ураган, вдигнал пушилка и мътилка във фейсбук, е с кодово име Андреа Банда Банда. Бурята, зафучала след дебюта на скандалната инфлуенсърка, доказва без всякакво съмнение, че нищо не е в състояние да провокира по-успешно хронично недоволния гражданин от буквалните екранни послания. За него няма по-удовлетворяващо изживяване от

втренченото гледане на шоу, в чийто таргет не се вписва

Прекрасен пример за ефекта от подострянето на перата дава силно мотивиран коментар на Лияна Панделиева (лицето на предишната демокрация): “Напълно загубено време от живота ми, което посветих на най-смазващо нелепото, некадърно, самодейно и лишено от елементарен смисъл вечерно шоу на БНТ с водеща Андреа Банда Банда. Бях длъжна да отделя това време, защото темата тръгна още преди няколко дни”.

Обществената телевизия безотказно пречиства всички чакри. Изразходвайки в четвъртък вечер натрупания адреналин върху Банда Банда, зрителите се събуждат като преродени в петък сутринта. Остава им само най-лесното и приятно задължение – към 22 часа да оплюят на стената си Бойко Василев и всеки нагъл преял политик, който се мерне в студиото на “Панорама”. След отличната работа вече могат да натъпчат багажника и с чувството за изпълнен дълг да отпрашат за село, без да им тегне натрапчивата мисъл, че са пропуснали някого.

Пълен релакс и оправдано високо самочувствие чаааак до неделя.