Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокат Венцислав Фоти и Начо Пантелеев при явяването им в ОДМВР - Велико Търново
Адвокат Венцислав Фоти и Начо Пантелеев при явяването им в ОДМВР - Велико Търново

С административно наказание за държане на малко дрога се размина днес 24-годишния Начо Пантелеев от Лясковец, който уби на пътя с мощния си "Мерцедес" футболния треньор Ферарио Спасов м.г. Подсъдимият не се яви, бил с вирусно заболяване, коментира адвокатът му Венцислав Фоти.

Районният съд в Горна Оряховица го освободи от наказателна отговорност и го глоби 1000 лв., защото случаят бил маловажен.  В дома му са намерени само 9.5 грама марихуана на стойност 57 лв. Начо сам показал къде крие конопа за лично ползване на полицаите. Те дошли на проверка на 7 декември 2022 г. след сигнал за голямо количество наркотици. При тараша в палата в Лясковец и скъпото ауди, паркирано зад него, били открити още пистолет и боеприпаси. При балистичната експертиза обаче се оказало, че оръжието е газово и принадлежи на негов починал роднина. Патроните пък били бойни, 12-ти калибър, но само 9. Така макар и с обвинителен акт, останало обвинение само за марихуаната, а законът бил категоричен, че Начо трябва да бъде освободен от наказателна отговорност, бяха единодушни прокурор и адвокат.  И още, Начо можел да се размине и с по-малко от 1000 лв., а съдията да не пише мотиви, ако бил в залата да положи подпис под споразумение. 

Така обвиняемият за тежката катастрофа остава с чисто събедно досие. А по разследването все още се чака заключението на петторната автотехническа  експертиза. "Силно се надявам заключението на тази експертиза да обхваща всички важни и спорни въпроси, т.е. чрез него да бъде разкрита обективната истина, за да не се налага назначаването на потворни експертизи и допълнителни изследвания и да се забави по този начин производството", каза адвокат Фоти.

Начо давал обяснения в полицията няколко пъти, защото в  Икономическа полиция към ОДМВР - Велико Търново има и проверки относно имущественото му и семейно положение. Той представил документи и съдействал изцяло. "Знаем, че има и образувано производство в НАП. Снети са му обяснения, изискани са и документи от него, които той е представил. Убеден съм, че трябва да го следят и би трябвало да е извършена пълна проверка не само на него, но и на членовете на неговото  семейство", коментира Фоти, по повод обявите за продажба на луксозния имот в Лясковец. 

Начо Пантелеев си изпълняват мярката "подписка" на постоянния си адрес в Лясковец, увери адвокатът.