Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Европа за България" е информационна кампания на вестник "24 часа" и сайта 24chasa.bg, която се организира с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

В нея разказваме практично за важните и актуални теми, свързани с политиките на сближаване и кохезионните фондове на Европейския съюз, насочени към България.

Всеки успешен проект, финансиран от европейските фондове, помага на бизнеса, но и подобрява средата и стандарта на живот за всички. Затова каним читателите ни да се присъединят към кампанията.

Пращайте конкретни въпроси (на мейла [email protected]) по актуалните теми и програми, които са отворени или предстои да бъдат отворени за кандидатстване, а ние ще се срещаме с утвърдени експерти от министерствата и чрез уебинари ще отговаряме на тях.

Във втория видео разговор на въпроси отговаря Наталия Митева, заместник-министър на образованието и науката. 

Наталия Митева и Ярослава Прохазкова разговаряха на шанса на България да инвестира в STEM среда.
Наталия Митева и Ярослава Прохазкова разговаряха на шанса на България да инвестира в STEM среда.

Ученици решават задачи за чистота на океаните, за въглеродните емисии, за умни общини и градове. Такива задания по реални проблеми от живота прави STEM.

"По плана за възстановяване и устойчивост България има безпрецедентния шанс да инвестира 573 млн. лв. в STEM среда. STEM означава интерактивна образовмателна среда, която поощрява математическото мислене, инженерното мислене, науката, изследователския подход и особено интегрирането между тях", каза Наталия Митева.
От Министерството на образованието и науката очакват към края на февруари да сключват първите договори с училищата, които излизат от двете процедури и които могат да започнат да изграждат тази нова STEM среда.