Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков КАДЪР: БНТ
Кирил Петков КАДЪР: БНТ

Ще започнем силна кампания за реформа на службите. Това обяви в Пазарджик съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Кои органи ще сезира президентът? Ние отдавна искаме да има реформа в ДАНС, дори акад. Денков предложи смяна на шефа, но това беше блокирано от президента. Сезиране на нереформирани институции е едно празно говорене", каза Петков

"Когато сезираме органи, първо трябва да ги реформираме, преди да ги сезираме. От ПП продължаваме да твърдим, че никой не може да бъде над закона. И за да не си говорим само общи приказки, ние ще започнем силна кампания за реформа на службите", анонсира Петков.

"Когато има реформа в службите и в прокуратурата, няма само по медиите да се говори от едната или от другата страна и да има въпроси за съветници и за други корумпирани истории. Ще има реално разследване. Мисля, че времето да се случат промените в ДАНС е дошло", добави той.

Петков заяви, че в ПП не са притеснени от евентуален нов политически проект на Румен Радев, но напомни, че по Конституция той няма право да бъде политически лидер и президент едновременно. "Корупцията за съжаление може да бъде факт във всяка една институция, особено когато е имало монополизиране на властта в някакъв период от време. Ние от ПП твърдим, че нулева корупция трябва да е мотото за всички българи, но затова ни трябват институции, които да работят", изтъкна още Кирил Петков.