Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Асен Василев Кадър: Нова тв
Асен Василев Кадър: Нова тв

Аз не се плаша лесно, заяви Василев.

"Това, което аз винаги съм бил и съм искал, е министър на финансите. Аз никога не съм искал да бъда вицепремиер. Това ще го реши парламентът. Няма да се противя, но това никога не е било цел", това каза министърът на финансите Асен Василев в предаването "На фокус" по Нова тв.

"Видя се, че няма никаква драма с "Чаталджа". Обяснихме цялата фактология на време. Аз не мисля, че има скандал. Има опит да се нанесе репутационна щета срещу мен, затова завеждаме дело срещу г-н Чобанов и "Бърд". Това си е серия атаки, които вървят срещу мен", смята той.

Преди 2 седмици "Бърд" обяви, че къща на някогашна фирма на Василев е продадена за над 3 млн. лв., а компанията обявява несъстоятелност, докато я съдят. Имотът е бил купен за около 1 млн. евро и е ремонтиран преди продажбата. Той бе ползван за офис на ПП.

На същия купувач - една от най-големите фирми за продажба на винетки у нас - "СИ Трейдинг 2016", със собственик Станислава Арнаудова, Даниел Лорер продава апартамент в същата къща за 1,8 млн. лв.

Василев подчерта, че е притежавал фирмата, продала къщата, до 2021 г. В Търговския регистър следващият купувач е трябвало да отрази промяната.

"Защо не е - не мога да кажа, но нямам отношение към въпросните фирми", заяви той. Фалшива новина било и че е живял на адреса. Там бил влизал до септември, докогато ПП са го ползвали за офис. И покупката, и продажбата на къщата са станали през брокер.

"Цената, която е платила Станислава Арнаудова, е под пазарната цена за имотите в този район. Смятам, че това е изключително изгодна сделка. Защо е продадена под пазарната цена трябва да питате г-н Лорер, аз не съм в тази сделка от 2021 г. Никога не съм виждал Станислава Арнаудова", каза още финансовият министър. 

Той описа атаките срещу него като опит за сплашване и смята, че много хора искат да го сплашат. 

"Но аз не се плаша лесно", заяви Василев. "Това е една жълта история, която се опитва да отклони вниманието от реалните неща, които искаме да свършим", категоричен бе той.

Според него тези атаки няма да повлияят на ротацията.