Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красива кючекиня се качва на стола и щедро раздава гюбеци пред очите на купонджиите.
Колежката й брюнетка също е поставена нависоко и също толкова изкусно си върти ханша за радост на компанията. Около младите момичета се завърта тежко хоро, а водачът развява трибагреника. Сервитьорите умело се разминават на косъм с танцуващите, докато пренасят десетки литри марково уиски и водка. На масите вече няма никакво място за поредните плата с тежки мезета и богати салати. Всички ядат и пият на корем, а храната и алкохолът въобще не намаляват. Със сигурност това е
едно от най-богатите угощения, които
е виждал Перник
И нямам как да е иначе, след като за всичко плаща човекът, спечелил почти пет милиона лева от тотото. Виновникът за организацията на бляскавото събитие е Росен Русимов, престрашил се да се представи на света като щастливеца, уцелил шестте числа в момента, когато се натрупа рекорден джакпот от близо 9,5 млн. лева. Росен си подели парите с друг късметлия от Бобошево, който решава да се скрие от света. И той като повечето българи е убеден, че да си признаеш за огромния късмет, значи да си навлечеш неприятности. И сякаш за да подкрепят народното мнение, данъчни тръгват по петите на Росен Русимов. Запорират му сметките, проверяват му фирмите. Само че усърдието на финансовите копои въобще не притеснява новия тотомилионер на България и на 23 декември той събира най-верните си приятели, за да ги почерпи в най-елитната пернишка механа.
Заведението
е затворило врати за случайни посетители
На входа стоят двама охранители, които пускат само с покана. В тях пише, че кв. "Монте Карло" кани на традиционния си годишен банкет. В поканата никъде не се споменава името на Росен. Празнуват приятели от един пернишки квартал, които от години играят футбол в местното училище. На празненството са дошли и феновете на спорта, които не смеят да се затичат по топката, но винаги присъстват на мачовете и обсъждат спортните качества на своите приятели и съседи. Росен също е от "Монте Карло" и не е от най-запалените футболисти, но винаги е на терена в уречения ден и час. И все пак тази година има малка промяна в плановете.
"През всичките тези години се събираме около Коледа, за да се повеселим и да сплотим колектива. По традиция сме около 40-50 човека и всеки сам си плаща, каквото си хапне и пийне. Тази година сме доста повече, а за всичко ще плати Росен, защото той го пожела", разказва един от най-опитните играчи в училищния двор и не по-лош изпълнител на македонски хора. Заедно с вярната тайфа от "Монте Карло" Росен е поканил и най-близките си приятели.
Нито един не е дошъл,
за да се опита да
извлече някаква изгода
от новия тотомилионер
Никой не го притиска в ъгъла с планове за екзотичен бизнес. Няма фокуси, няма предварително тренирани сълзливи физиономии. Всички са дошли да се веселят за здравето на Росен, а накрая той ще плати масрафа. Сметката накрая е оправена без проблем, но не с нищожна част от милионите. Те стоят на тихо и топло в банката, а притежателят им поне засега не може да ги ползва. "Данъчните ми запорираха сметките. До този момент харча само от собствените си спестявания. Още като разбрах, че съм спечелил, се обадих на счетоводителката и я питах колко пари имаме в касата. Тя преброи към осем хиляди лева.
Наредих й да ги взема и да тръгва към кръчмата в квартала. А тя притеснено ми отговаря: "Шефе, така съвсем ще останем без пари." Казах й да не се притеснява и да носи парите", усмихва се Росен. Твърди, че вече не е чак такова голяма сензация в родния си град. "Откакто се намесиха данъчните и ми запорираха сметките, сякаш вече не съм толкова интересен за хората. Само писмата не намаляват. Оня ден срещнах шефа на пощата ни, който ми е приятел. Той ми разказа, че служителките му имат доста работа заради мен. На пликовете пише: "Перник, за тотощастливеца" или за "тотомилионера". До този момент съм получил над 700 писма. Не мога да ги прочета всичките. Видя ли, че започва с "Аз съм на 70 и...." спирам да го чета нататък", разказва Росен. В този момент идва
мощна група от
негови приятели
и той трябва с всеки да се прегърне и да получи поздравления. Най-много му пожелават здраве, другото и сам можел да си го осигури с огромната печалба. Росен лесно разпределя кой гост къде да седне. "Бандата отляво, а семейните отдясно", нарежда тотомилионерът. През последните седмици той е затрупан от какви ли не странни молби за финансова помощ.
"Писа ми собственик на хотел с 20 стаи. Трябвали му 1,4 млн. лева, за да го вдигне на крака. Чудя се защо не го продаде и сам да се опита да си стъпи на краката. Друг ми се оплака, че не е ходил на почивка от три години и му трябвали 5 хил. лева, за да си подари екскурзия. Трети мечтаел най-сетне да си има собствен апартамент и иска аз да му го купя. Това са глупости, но има и на кого наистина да помогна. Дадох за дъщерята на един приятел, има едно момиче от Ямбол, на което ще платя протезата. За друго дете от Плевен също ще дам. Само че за тези хора няма да чакам от джакпота, а още в първия работен ден от Новата година ще извадя лични средства. В интерес на истината досега харча само мои си пари. Нищо не съм видял от джакпота. И за този купон ще дам от своите. Все тая е. После ще си ги прибера от тотото", категоричен е Росен. Щастливецът от пернишкия квартал "Монте Карло" пуснал фиш, чак след като се събрали почти десет милиона лева. По традиция влизал в тотопункта само когато се натрупа голям джакпот.
"Разбрах, че двама ще си разделят милионите. Мой приятел ми каза, че единият бил от Перник и играл комбинация със седем числа. До този момент отговарях на тези условия и нашега му казах, че много ще ме зарадва, ако каже, че спечелилият е пуснал фиша си в нашия тотопункт. Само че по телевизията казаха, че щастливият фиш е бил подаден в тотото до гарата. Въобще не си бях проверил до този момент моя фиш, а репортерите
отишли до гарата и там
си направили репортажите
Объркали тотопункта, но сега не им се сърдя", смее се Росен. Кълне се, че милионите по никакъв начин няма да променят живота му.
"Малките пари дойдоха при големите. Заводът ми в Сърбия не струва по-малко от печалбата. Всичко си имах преди и затова все още не съм мислил какво ще правя с парите. Двамата синове и жена ми също не са ми поискали нещо специално. Единствената промяна е, че си изхвърлих телефона. Звъняха ми какви ли не хора. Нямаше телевизионно предаване, в което да не са ме поканили. Някои, като не ме намериха, започнаха да съчиняват глупости по мой адрес. Да са живи и здрави. Имам си нов номер, но го знаят само хората в това заведение", твърди милионерът от Перник. Съпругата му моментално прави впечатление с красотата си, а много жени в Перник я знаят като една от най-опитните маникюристки в града. Големият син си е поканил най-близките приятели, които са събрали пари и са купили подарък на тотомилионера. С напредването на вечерта страстите се разгорещяват, блусовете се редят с хора, а
диджеят не спира да сипе поздрави за Росен,
който минава по масите, за да се чукне със своите гости. Той не се чуди нито за миг дали да разкрие името си, или да остане анонимен.
"Нямаше смисъл да се крия. Ако искат да ме намерят, щяха да ме намерят. Наглите лесно щяха да разберат кой съм и къде съм. Сега всички ме знаят и така никой не ме закача. Да не мислите, че не знам с кого си разделих парите. Всички го знаят. Мога даже да ви го нарисувам, ако искате", провиква се Росен, преди да бъде повлечен от другари за обща снимка.