Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никола Минчев
Никола Минчев

Зам.-председателят на парламента Никола Минчев официално потвърди в парламентарните кулоари разпространеното малко по-рано прессъобщение, че той ще е водач на листата на "Промяната" за евровота през юни.         

"Бих искал да благодаря за доверието, което ми бе оказано. Приемам тази номинация с голяма отговорност, тъй като си давам сметка за важността на тези избори", заяви той в присъствието на съпредседателя на ПП Кирил Петков.  Целта на ПП е "сериозно и качествено представителство в европейския парламент".

Предстоят разговори дали ПП и ДБ ще се явят заедно на евровота, но Минчев смята, че отново трябва да са единни и да не разделят гласоподавателите, които са ги подкрепили и на парламентарни, и на местни избори.

"Това, че в европарламента може да сме с различни европейски семейства, не касае съвместното явяване сега", подчерта зам.-шефът на НС. Позитивно било и, че може от рано да се започне с кампанията, а не да се чака последния момент. 

Важното е да се чува силен български глас в Европа, настоя той. Приоритетите на ПП са европейски доходи, силна икономика в чиста природа, върховенството на правото, защитена България със силна армия в рамките на ЕС.