Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Слави Трифонов смята днешния избор на конституционни съдии от квотата на парламента за "падане на поредният бастион на демокрацията - Конституционният съд" и заяви, че така България се приближава до диктатура.

Ето какво написа лидерът на "Има такъв народ" във фейсбук профила си: 

Ако някой е гледал тази сутрин по телевизия 7/8 заседанието на парламента, е станал свидетел как падна поредният бастион на демокрацията - Конституционният съд. Останаха само още два - 71 депутати опозиция и президентството. Ако и те паднат, ще се озовем в шантавата позиция да живеем в уж демократична държава, членка на демократични съюзи, а всъщност управлявана от диктатура. Диктатурата на една сглобка, която, използвайки клишета за евроатлантизъм, съдебна реформа и антикорупция, в крайна сметка завладява държавата за собствените си икономически интереси. Вижте сега, знам как звучи всичко това, но просто не знам как да го обясня по друг начин, защото, всъщност, то си е точно така. Винаги съм имал позиция. Всъщност, откакто се намирам в това адски неуютно българско публично пространство. Защото, от една страна, съм индивидуалност - един човек, а от друга страна, съм част от това общество, което толкова много ми се иска да е общност - ние гражданите на България. И в крайна сметка основният проблем е, че за да живеем добре, много от решенията, които трябва да взимаме за собствения си живот, трябва да ги взимаме заедно. А ние заедно трудно можем. Хората, които взеха сутринта това решение и завладяха и конституционния съд, твърдят, че го правят от наше име. Добре де, на колко от вас им пука за конституционния съд. Колко от вас, всъщност, разбират какво се случи тази сутрин и колко от вас въобще се интересуват от всичко това? Колкото и да са, да знаете, че всичко това ще ни застигне. Грешните решения на самозабравилата се сглобка със сигурност ще се върнат като бумеранг, причинявайки ужасни вреди. Казах ви веднъж, че тези хора са адски вредни, но тогава можех да ги спра... и ги спрях. После един техен запис показа истинското им лице. И сега пак ще стане така. Но, аз не съм важен. Важни сме всички ние. А явно на всички ни са необходими много доказателства и много време, за да осъзнаем къде е истината. Ами да се подготвим да чакаме тогава. Аз лично ще правя каквото мога, за да забързам процеса. По време на сутрешния дебат, Христо Иванов каза, че било перверзно да отговаря на Тошко Йорданов. Проверих в тълковния речник, там пише, че перверзен означава извратен. А извратен означава: Който е с противоестествени наклонности в нравствено и/или физиологично отношение. Г-н Христо Иванов, вие дадохте точната характеристика на Вашата сглобка - тя е с противоестествени наклонности в нравствено и физиологично отношение. Значи, спокойно мога да кажа, без да ви обиждам, че вие сте перверзни извратеняци.

Ако някой е гледал тази сутрин по телевизия 7/8 заседанието на парламента, е станал свидетел как падна поредният бастион...

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Петък, 19 януари 2024 г.