Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Любомир Канов, психиатър
СНИМКА: АРХИВ
Д-р Любомир Канов, психиатър СНИМКА: АРХИВ

Всъщност руската национална психопатология е гениално описана и се съдържа изцяло във Великата руска литература. Там е описано всичко, там са всички патологични варианти на руската душа.

Няма никаква нужда от допълнителни и странични наблюдения или аматьорски опити за описания на тази реалност, наречена Русия. Толкова необятна и необикновена в своята патология и в своите разлики в сравнение с останалия свят е тя, че някои милостиви и силно религиозни хора смятат тази аномалия за своеобразна святост, както е при юродивите и лудите.

Една огромна територия, населявана от предимно ненормални хора, обладани от бесовете за някаква Вселенска хипермисия. Доколкото е видно, тази мисия се свежда до това да унищожат всички, които имат вселенското злощастие да са им съседи, но и не само, под предлога, че те трябва да изпълнят някаква метафизична заръка.

Кой ги е упълномощил, не е известно. Твърдят понякога, че е Господ. Преди това беше Партията. Или Ленин —Сталин. Напоследък е Свети Путин. Той пък бил искал да унищожи нацистите. Не е известно къде са се скрили. Последните нацисти са обесени в Нюренберг или Шпандау преди 78 години. Той обаче смята, че са се скрили в жилищните сгради на Харков. И воюва с тях безмилостно с хиперзвукови и безаналогови ракети, като обсебен, както е обичайно при онези индивиди, които са обладани от бесове.

Светът обаче, ръководен от Макрон, Байдън и неизвестно още от кого, поради незнание за правилните методи за екзорцизъм на подобни явления, отказва да чете повестите на Гогол (например "Нос") и други руски класици и тъне в неизвестност и зле прикривано миролюбие. Тоест, е на път да прецака собствената си цивилизация, поради малко четене и невежество.

А цялата патология на Русия е описана в собствената ѝ литература. И то от онези, които точно тази патология е погубила. Ами...както казват нашите класици:

Всеки сам си преценя! Тъй де!

*От фейсбук