Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Багерите на "титан" започнаха да ринат снега около стадион "Българска армия", а шефовете ще опитат да изринат всички ненужни футболисти, които вземат луди пари, а не са играли и минута за ЦСКА.

Със сигурност и най-верните привърженици на "червените" не подозират, че в тима съществуват футболисти като Илиас Кариакидис, Александру Пакурар или Бернандо Тенгариня. Тримата намериха различни пътища да се качат на кораба и след това се радваха на попътен вятър в получаването на заплата за никаква свършена работа. Като тримата чужденци с трудните имена има още доста в ЦСКА. Всеки от въпросните никому неизвестни гости от чужбина получава заплата, надхвърляща 10 хил. лева. В същото време приносът им за клуба е нулев.

Бездарниците са се озовали в ЦСКА по добре позната българска схема. Те идват с доста
съмнително напомпана визитка,

изкарват някакъв пробен период, в който уж блестят с изявите и подписват изгодни договори. След това се появяват в един или два мача, късат нервите на публиката и трайно се залепват за скамейката. В това време заплатите си текат, а босовете гледат да плащат, защото чужденците са добре обучени да водят съдебни дела, когато парите им се забавят. В момента ЦСКА издържа поне дузина подобни на Тенгариня и Пакурар бездарници. Никой не се сеща дори как изглеждат играчи като Лукас Саша, Себастиан Скиорили и Нилсон Антонио. Други като Абел Анисе и Нджонго Присо влизат по-често в игра, за да вбесят публиката с изпълнения, които кандидатстват за най-смешните видео клипове на планетата. В същото време ЦСКА продължава да

потъва финансово,

а на хоризонта не се виждат мощни спонсори като "Газпром", който още се чуди дали да налива пари в "Левски".

Напълно нормално е в подобна критична ситауция босовете да поискат развод с играчите, които вземат хиляди, а не играят. Само че подобни раздели са трудни, ако няма взаимно съгласие, че любовта отдавна си е отишла и е време за промяна. ЦСКА може и да не обича скъпоплатените анонимници, но те продължават да са силно влюбени в клуба, който се е излъгал да им плаща заплати като на средностатистически играчи от Западна Европа. Преговорите няма да са никак лесни, за което вече подсказа и изпълнителният директор Георги Илиев-Майкъла.

"Всички в клуба от играчи до мениджъри

 мислят само за парите

Никой от футболистите не иска да си намали заплатите. А в същото време на терена липсват концентрация и мотивация. Но аз какво да направя? Такива са ни играчите, а са и подписвани едни договори... Минава ми през главата идеята да си стегна багажа и да се махна", обяви отчаяният бос на "червените" Георги Илиев. Думите му едва ли впечатляват някои от играчите, които нито искат да играят, нито да вземат по-малко пари. Със сигурност някой от тях ще си тръгнат, но след като получат съответните неустойки. В същото време едва ли през зимата ЦСКА ще успее да шитне някой от играчите след слабите мачове през сезона. Това означава, че на босовете ще им бъде още по-трудно да издържат клуба през пролетта и тогава дори и най-големите наглеци по един или друг начин ще бъдат принудени да осъзнаят, че пари в касата няма.