Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Причината да се избива и тероризира коренното население на Македония е реализацията на една маниакална идея на Йосиф Сталин.
Причината да се избива и тероризира коренното население на Македония е реализацията на една маниакална идея на Йосиф Сталин.

Днес в Република Северна Македония е Коледа. Здраве и добри дни пожелавам на всички македонски граждани. И дано Господ помогне на тези от тях, които все още живеят в заблуда, сеят омраза и славят престъпното антихристово комунистическо наследство, като така го превръщат и в политика на днешния ден.

Защото ние, българите, помним!

На този ден - 7 януари, през 1945 година, на връх Рождество Христово, в тогавашната Народна Република Македония са избити без съд и присъда 1 200 българи. Денят е бил неделя. Жестокото престъпление е осъществено от комунистически функционери.

Причината да се избива и тероризира коренното население на Македония е реализацията на една маниакална идея на Йосиф Сталин и неговите балкански другари – Йосип Б. Тито и Георги Димитров. Това е идеята да се създаде чрез терор и политическо инженерство нова балканска нация - македонска и нов тип човек - югославянин, по подобие на „челния съветски опит" със създаването на т.нар. съветски човек.

За съжаление българин и комунист е негодникът, който изготвя списъците за убийствата на своите сънародници. Това е родоотстъпникът Лазар Кулишев.Той само година по-рано е бил помилван от Цар Борис III, макар да е бил заслужил смъртното си наказание, заради терористична дейност. В молбата си за помилване Кулишев посочва като аргумент своята българска етническа принадлежност и българският държавен глава го помилва на това основание. Но само шест месеца по-късно терористът Лазар, самоопределящ се вече като македонец антибългарин с фамилия Колишевски, става пръв министър-председател на Социалистическа република Македония. Той официално се отрича от своето българско потекло.

Днес в Северна Македония има люде, които също се отричат от своя български род. Това е пагубният резултат от югославското комунистическо време на Македония, от сръбското влияние в нея.

Убийствата на 7 януари са връх на започналите още преди Коледа масови репресии срещу македонските българи, ръководени пряко от Титовите пратеници Светозар Вукманович-Темпо, Михайло Апостолски и от родоотстъпника Колишевски.

Целта е да се ускори процесът на македонизация. Общо в периода след установяването на комунистическата власт са избити 23 000 македонски българи, а други 130 000 са хвърлени в концлагери, прогонени и преследвани до края на живота им. Преследвани са, включително до днес и техните наследници. През последните години имаше серия от репресии, включително и опити за убийства на българи, на вандалски нападения срещу техни културни клубове. Имаше и забрани на българи да посещават тази страна. Особено арогантно е антибългарското поведение на редица македонски политици и журналисти. То е доказателство, че македонизмът е антибългаризъм в постоянно действие. И именно той е главната причина Северна Македония да не е член на нашия Европейски съюз. И скоро няма да бъде.

Телата на част от избитите са хвърляни в Преспанското езеро. Във Велес са закопавани зад черквата „Свети Спас" и край Пуста кула. В Скопие на площада са разстреляни 100 българи, а 900 по-късно умират от мъчения в скопската крепост. Масово са избивани кметове, свещеници, учители и земеделски стопани. Единствената им „вина" е била, че са българи. Нечуваните жестокости започват от казармите в Скопие и Щип. По заповед на Лазар Колишевски са разстреляни и 70 български офицери.

Нека не забравяме за престъпленията на македонските комунисти. Нека не забравяме, че тази земя е напоена с кръвта на наши сънародници, чиято единствена „вина" е била, че са били българи. И като честитим на нашите македонски приятели Рождество Христово, нека вярваме, че не е далеч денят, в който политиците и гражданите на Република Северна Македония ще осъдят категорично комунистическия режим и комунистическите престъпления срещу българския народ в тази страна. И ще впишат нашите сънародници в Конституцията си. Ще прекратят репресиите срещу тях. И това ще бъде най-верният знак за желанието им да застанат до нас като пълноправни членове на Европейския съюз.

Честито Рождество Христово!

От Фейсбук.