Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Атанасов КАДЪР: БНТ
Атанас Атанасов КАДЪР: БНТ

Тази седмица ще бъдат отменени таксите за транзита на руския газ. Това обяви в предаването "Денят започва" по БНТ съпредседателят на ПГ на „ПП-ДБ" ген. Атанас Атанасов.

"Русия трябва да ни плаща такси за пренос, а не Сърбия и Унгария. Ние тази седмица ще отменим тези такси, няма никакъв проблем, за да можем да постигнем по-голямата национална цел", категоричен е Атанасов.

"Това е демонтаж на една историческа лъжа. Аз лично 33 години чакам да се махне този тотем на комунизма. Неслучайно е наречен МОЧА - монумент на окупационната червена армия и е важно да се припомнят историческите истини, защото когато аз бях ученик ни учиха, че Съветският съюз ни е освободил", така Атанасов коментира демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"А защо трябва да има референдум питам аз? След като окупацията на България е довела на власт комунистическата партия, която за благодарност на тези, които са я довели на власт им е строила такива паметници. На територията на България няма нито един загинал войник от Червената армия", допълни той,

"Това не е паметник. Това е инструмент на съветската пропаганда, използвана от сателита на комунистическата партия. Трябва да пренапишем тази история, защото това, което ни обясняваха през тези 45 години не е вярно", посочи Атанасов. 

Калин Стоянов ще бъде вътрешният министър до ротацията. Припомняме, че премиерът Николай Денков настоя за оставката на Стоянов в средата на ноември, заради погрома в центъра на София след протеста срещу БФС. Лидерите на другите формации от (не) коалицията обаче подкрепиха действията на вътрешното министерство и в крайна сметка управляващите не стигаха до единна позиция за необходимостта от оставка на вътрешния министър.

"За идеята за оставката на министър Калин Стоянов няма подкрепа. През последните седмици МВР е флагман в покриване критериите за Шенген и това трябва да бъде отчетено. Грешките при охраната на този протест, ще станат известни при работата на Комисията, която аз оглавявам. До ротацията това ще е вътрешният министър. След това Мария Габриел и Николай Денков ще решат", каза ген. Атанас Атанасов.

Атанас Атанасов съобщи, че не се отказал от идеите за специалните служби.

"Но едно по едно. Нека първо да приемем бюджета и конституционните промени и след Нова година ще продължим с промените", допълни той.