Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джулия Робъртс СНИМКА: Архив
Джулия Робъртс СНИМКА: Архив
  • Ефектът на наркотика се проявява до 20 мин след приема и може да трае до 6 ч
  • Освен еуфория понякога има мускулна слабост, гадене, и липса на координация
  • Предписани от лекар, помагат при клинична депресия

Пробвала съм “магически” гъби, призна наскоро холивудската актриса Джулия Робъртс. Звездата от “Хубава жена” разкри това в ефира на популярното американско вечерно шоу Watch What Happens Live.

Носителката на “Оскар” дебютира в предаването на популярния телевизионен и радиоводещ Анди Коен и участва в популярната за него игра Plead the Fifth. Публиката има право на три въпроса към госта, а той може да не отговори на един от тях.

Темата за психотропните наркотици беше повдигната от мъж от аудиторията, който провокира Робъртс с въпрос за най-тежкия наркотик, който е пробвала.

Запитана дали те са били “положително преживяване”, тя отговори: “Беше хубаво, няма да лъжа. Но, деца, моля ви, вие не ги опитвайте.”

Преди повече от три десетилетия Робъртс беше принудена да отговори на спекулациите, че има проблеми с наркотиците, след като

внезапно отмени сватбата си с канадския актьор Кийфър Съдърланд само три дни преди церемонията

Робъртс открито обсъжда темата по време на участието си във филма “Бен се завръща” от 2018 г., който се върти около персонаж, борещ се с опиоидна зависимост. По-късно в интервю за Международния филмов фестивал в Торонто тя определи популярността на електронните цигари сред тийнейджърите като “отвратителна” и разказа как успява като майка да води дискусии за лошото влияние на наркотиците с трите си деца.

“За щастие, аз, съпругът ми и децата ни сме много близки и отворени един към друг. Всяка вечер, когато вечеряме заедно, няма тема, за която да се страхуваме да си говорим. Всичко е част от семейния разговор: “Знаеш ли какво е това?”; “Чувал ли си за това?”; “Ами ти правил ли си някога това?” Много е важно един родител да може да си комуникира свободно с децата си без задръжки”, казва Робъртс.

Псилоцибиновите гъби, известни като магически гъби, съдържат в себе си псилоцибин. След като бъде погълнат, той се обработва от черния дроб, където минава през процес, наречен дефосфориране. Получава се

псилоцин, който влияе на централната нервна система

Ефектът от магическите гъби се проявява до 20 мин след приемане и може да продължи без прекъсване до 6 часа. Гадене, повръщане, еуфория, мускулна слабост, сънливост и липса на координация са само някои от физическите последици, които организмът може да изпита след консумация на този наркотик.

Влиянието на тези гъби е субективно за всеки и може да варира значително според това кой ги приема. Доказано е, че

колкото по-често се приемат в рамките на кратък период, толкова по-слаб е ефектът

Не е известно те да предизвикват физическа или психологическа зависимост.

Някои учени са на мнение, че “магическите” гъби имат и положително приложение. По-рано тази година беше проведено мащабно проучване, което откри, че псилоцибинът може да лекува хора с диагностицирана клинична депресия. Резултатите показват, че веществото подобрява състоянието на пациентите за 6 седмици напред, и то само с една доза.