Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов - почетен председател на ВМРО
Красимир Каракачанов - почетен председател на ВМРО

България стана тотално олигархична държава. Какво означава това - една малка група хора държат политиката, а чрез нея стават още по-богати, за сметка на останалото общество, коментира пред БНТ Красимир Каракачанов от ВМРО.

По отношение на БТР-те за Украйна, той обясни, че след като украинците са ги поискали и нашето правителство "на бегом" ги дава, безусловно, значи те стават:

"2019 г. МО поиска тези БТР-и от МВР да бъдат предоставени за целите на отбраната. В началото те като че ли бяха съгласни, впоследствие министърът отказа с аргумента, че те са необходими и ще ги ремонтират. Тоест 2019 г. те стават, а 2023 г. - не стават."

По думите на Каракачанов, войната в Украйна няма как да бъде спечелена и много анализатори и в САЩ, и в Европа си дават сметка, че това е така, а Европа търпи големи икономически загуби:

"А в България, зад тази евроатлантическа мъгла, ние даваме тези БТР-и. Те стават, но не за война. Допускам, че те ще бъдат продадени. Ние можехме да ги използваме, като продадем част от тях и с получените пари да ремонтираме останалите."

Правителството трябва да се грижи не за Зеленски, а за интересите на българския народ, заяви Каракачанов и допълни:

"Ти даваш една военна техника - ракети, снаряди, БТР-и и много други неща, които са засекретени, а за сметка на това какво получаваш? тези, които би трябвало да оценят твоите жестове, вместо да ти продадат една техника, която да е на съвременно ниво и да направят някаква отстъпка в цената, те ти продават старата си техника, извадена от въоръжение, и ти я продават на тройни цени."

Според Каракачанов, военният министър Тодор Тагарев е пристрастен и не се интересува от геополитическите интереси на България, а само да си запише поредната "червена точка" пред тези, които навремето са го изпратили на работа в Киев.