Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАЙНА КАБАИВАНСКА 
СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
РАЙНА КАБАИВАНСКА СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

В родния град за първи път усетих силата на семейството, казва великата оперна прима

В регионалните приложения "Рестарт" на в. "24 часа" търсим хора, родени в съответния град, но които в момента не живеят в него.

Те разказват с много любов и вълнение за приятелите, за улиците от детството, за гледките и случките, които остават в съзнанието им завинаги. 

Родена съм в Бургас, защото там моите родители са се срещнали. Майка ми като учителка в мъжката гимназия, а баща ми като ветеринарен лекар на пристанището. Там са се залюбили.

Спомням си морското училище, моряците, които се разхождаха из града, рибарите, които носеха вкъщи риба още преди изгрева. Помня как родители и деца вечер се събирахме на плажа и баща ми студеше дини в морската вода.

В родния Бургас за първи път усетих силата и обичта на семейството. Този спомен винаги ме трогва. Инициативният дух ми е дошъл от татко, а учителската страна имам от майка. Сега и аз възпитавам моите внучета и моите ученици с любов. Само с любов се върви напред.

Днес в операта на Бургас пеят много мои ученици от майсторските класове в Нов български университет.

Това ме прави истински щастлива, защото аз винаги се боря за операта, за музиката, за красотата, за културата. Винаги се боря за младите, които имат мечтата за пътя на оперния певец, който е един труден път.

Пожелавам на моя роден град много млади хора и светло бъдеще.