Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър от клипа
Кадър от клипа

Бившият кандидат за депутат оказал яростна съпротива и дори успял да ухапе по крака единия от полицаите

Бившият кандидат за депутат Виктор Иванов, който се оплака от полицейско насилие във фейсбук е бил в нетрезво състояние, на висок глас е казал, че има марихуана и ще я изпуши вкъщи. Това е провокирало проверката на униформените от 4 районно управление пред НДК, обясниха на брифинг от полицията. 

Бившият кандидат-депутат се оплака от полицейско насилие във фейсбук профила си. По разказа му той е бил задържан при проверка на униформените до НДК. Поискал е полицаите да се легитимират и да му кажат защо искат да го проверяват, но те отказали, а после повикали подкрепление, за да го отведат в районното.

Разказът му е придружен с видеоклип на негов приятел, на който се вижда как полицай избутва на пътното платно един от компанията, който пада на асфалта.

От 4 РУ обясниха на брифинг пред медиите, че в неделя малко след полунощ в градинката между булевардите „Черни връх" и „Христо и Евлоги Георгиеви", автопатрул обхождал района. Тогава са засечени Иванов и двамата му приятели. Говорили на висок глас, а Иванов обяснявал, че носи трева в себе си. Полицаите решили да проверят личните им карти. Казали му, че ще направят обиск. Според МВР Иванов реагирал с агресия и обида към униформените. Сложили му белезници, но той отказал да се качи в патрулката. Оказал яростна съпротива и дори успял да ухапе по крака единия от полицаите. На място са изпратени допълнителни екипи с помощта на които мъжът е отведен в районното управление. По случая е образувано досъдебно производство.

Началникът на Четвърто РУ-СДВР комисар Кристиян Тонев уточнява, че съгласно българското законодателство на всеки гражданин може да бъде извършена полицейска проверка, както и такава за установяване на забранени вещества и предмети у него. Назначена е проверка за действията на полицейските служители