Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Лорер СНИМКА: Архив
Даниел Лорер СНИМКА: Архив

"Извинявам се на всички наши поддръжници приятели, които са се стреснали от заглавията по отношение на г-н Пеевски тази сутрин. Заглавието не отговаря на казаното от мен", това написа депутатът от ПП Даниел Лорер във фейсбук профила си. 

Думите на Лорер идват, след като колегата му от ПП Ицо Хазарта му се "скара" публично. 

В сутрешния блок на bTV Даниел Лорер заяви, че в последните месеци колегата му от ДПС Делян Пеевски се е променил за добро и вече е станал говорител на европейските ценности. Той дори не отхвърли възможността председателят на парламентарната група на ДПС да стане премиер, каквато заявка направи преди дни.

Ицо Хазарта бе категоричен, че "след днешното си изказване най-малкото, което дължи моят колега Даниел Лорер на българските граждани, е извинение. Не обяснение, а извинение". 

Даниел Лорер уточни, че принципната му позиция е, че Делян Пеевски не може да бъде министър-председател на страната, защото е обект на международни санкции. 

"Когато на Хамас нападна Израел, извършвайки зверски издевателства над мирно население, и когато Путин нападна Украйна- ДПС застанаха на страната на жертвите. Аз не мога да не отчета това", обясни депутатът от ПП. 

Той обаче допълни, че непрекъснатите изяви на Делян Пеевски са "провокативни, непремерени и несъстоятелни". 

"Такова деструктивно поведение не може да бъде нито подкрепено, нито поощрявано", завърши той. 

В сряда Пеевски публикува открито писмо до Денков, в което го обвини, че не се справя с управлението, както и че е "онлайн премиер за собствен пиар". Повод за писмото е реакцията на държавата след обилния снеговалеж през почивните дни, при който един човек загуби живота си, населени места останаха без ток и отопление, а три влака за Варна закъсаха на релсите. По-рано, отново във връзка със снега, Пеевски се обърна към Денков, за да му обясни, че "онлайн сняг не се чисти". Премиерът пък го покани да хване лопатата сам.

"Николай Денков не си върши работата като премиер, критикувам го, за да започне да работи - седи в уютното си кабинетче, нещо разпорежда онлайн - това е несериозно. Ако той не може да се справи, аз да отида за 1 месец да му свърша работата и ако рейтингите са по-високи - ще остана", критикува днес Пеевски.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира спора между Денков и Пеевски. "Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си", лаконичен бе той.