Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Домашно насилие СНИМКА: Pixabay
Домашно насилие СНИМКА: Pixabay
  • Само за ден: майка счупи главата на сина си, внук преби баба си, а мъж смля от бой половинката си в миньорския град

Майка едва не уби 10-годишното си дете, като го удари с чаша по главата. Внук преби баба си, а мъж - жена си. Тези случаи на домашно насилие са от събота вечерта, когато хората останаха вкъщи заради снежната буря навън. И всички са в Перник.

И тримата насилници са в ареста с обвинения.

Първото разследване е срещу 46-годишна жена от миньорския град, която отглеждала детето си сама. В събота вечерта тя се ядосала на сина си и го ударила с тежка стъклена чаша по главата. Детето започнало да кърви, а майката го откарала в спешния център в града. Оттам подали сигнал в полицията, след като жената обяснила какво се е случило. Униформените веднага я задържали, а малчуганът е откаран в “Пирогов” с линейка. Там медиците поставят диагноза фрактура на мозъка. Момчето е настанено в детската неврохирургия.

“В съзнание е. Към момента е без непосредствена опасност за живота”, съобщиха от лечебното заведение днес.

Майката е задържана за 24 часа по Закона за МВР, а прокуратурата удължи престоя ѝ в килията до три денонощия. Тя е разпитана от разследващ полицай и е направила пълни самопризнания. Много съжалява и е разстроена от постъпката си. От прокуратурата са поискали медицинските документи за сина ѝ. Ще бъде назначена и съдебномедицинска експертиза. Майката насилник ще бъде изправена пред съда в Перник днес, защото прокуратурата ще иска да бъде задържана под стража за постоянно.

Същата е съдбата и на младеж на 20 г. от града, който отново в събота е пребил 70-годишната си баба в дома им. Причината са пари, които момчето искало от нея, а тя отказала да му даде. Тогава ѝ се нахвърлил с юмруци и ритници. По-късно тя се обадила в полицията и разказала за домашното насилие, което не се случвало за първи път.

Започнато е бързо производство за лека телесна повреда, но в условията на домашно насилие, което се наказва по-тежко. Младежът също ще бъде изправен пред съда с искане на прокуратурата за постоянно задържане под стража.

Там ще бъде и 36-годишен перничанин, който в събота вечерта пребил жената, с която живее на семейни начала. 26-годишната жертва потърсила помощ от полицията след поредния побой на почерпения ѝ партньор, който също е обвинен за домашно насилие.