Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николаос Цитиридис
Николаос Цитиридис

Свалянето на шоуто на Додо Цитиридис от ефира на БТВ беше, поне според мен, отдавна предизвестено.

Работил съм доста време в различни телевизии и знам, че когато започнат да ти местят слота, да ти намаляват времето и така нататък, това предвещава краят.

В случая с шоуто на Додо обаче виновен не е водещия, защото, според мен, той бе свежа глътка въздух сред мухлясалия свят на втръсналите до смърт телевизионни селебритита.

Проблемът е в БТВ.

БТВ взеха млад стендъп комик с доста сериозен журналистически бекграунд - готова формула за остро шоу - и го вкараха в една корпоративна помия, в която чалгарите и "звездите" от сериали и риалитита на самата телевизия бяха сигурно 70 процента от всички гости.

И така, вместо да създадат продукт, който всички да искат да гледат, БТВ създадох късно вечерно допълнение към недъгавата си напоследък програмна схема.

Това е тъжно. Защото в предаването работеха читави хора, бендът беше добър, а Додо е явление - познавам го от времето, когато беше съвсем младо момче и бачкаше в Офнюз. И когато беше основния отразяващ вандалските изстъпления на Волен в НАТФИЗ.

Въпросът "а сега накъде" не е към Додо Цитиридис. Той вече е име, може много неща и тепърва, според мен, ще покаже напълно себе си.

Въпросът е към БТВ - сега накъде? Към поредната ви пластмасова телевизионна постановка? В която пак ще каните едни 10 човека постоянно, до откат - докато всички останали спрат напълно да гледат телевизия?

И с това свършвам. Едно време, докато бях бендлидер и ководещ в едно шоу на една отдавна несъществуваща телевизия, румънските ни шефове все ни казваха - "искаме врачки, плеймейтки и поп-фолк певици". Това беше рецептата за успех.

Телевизиите са тъпи, защото масовият вкус е такъв. Ако искате "умни" телевизии, спрете да гледате като телета в екраните и започвайте да четете книги, мамка му...

И успех на Додо! Той е читаво момче и ще му се получи каквото и да захване.

*От фейсбук