Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Михайлов
Борислав Михайлов

"Като говорим за оставки, аз не гледам футбол, но големият ми син е запален фен. Дори 10-годишното ми дете е разочаровано от това, което се случва в българския футбол. Категорично Борислав Михайлов трябва да си подаде оставката, трябваше да я подаде много отдавна не само заради последните скандали, но заради нивото, до което докара българския футбол", това коментира депутатът от "Продължаваме промяната" Явор Божанков в предаването "Денят започва" по БНТ. 

"От "Възраждане" претърпяха абсолютна катастрофа на изборите. Мотивите за вота на недоверие са абсолютно предизборни, общи приказки. В едно изречение казват, че българската армия се лишава от отбранителни способности, а в следващо, че огромни инвестиции се правят в такива способности", коментира той вота на недоверие срещу кабинета, който ще се гласува днес. 

По думите му е съвсем логично "Възраждане" и БСП да не харесват сегашното управление. 

"Точно, защото те са алтернативата, управлението е безалтернативно. Няма как да си представим, че те идват на власт. "Възраждане" вадят България от ЕС или пък БСП с 20 души поемат управлението на страна в Народното събрание. Абсурд е това", категоричен бе Божанков. 

"ИТН твърдяха, че някой им бил откраднал изборите заради машините. На тези избори успяха да отменят машините с други партии и видяха къде стоят на хартия. ДПС имат избор, постигнаха не лоши резултати. Те са заявили две неща - ясно е, че не искат и нямат министри, но подкрепят ключови приоритети за държавата и това е добре, защото няма как да проведем конституционната реформа без мнозинство", коментира още той. 

Божанков каза, че ДПС не участват в управлението. 

"Никой не може да спре Делян Пеевски да съобщава пръв новините. Какво предлагате, да го чакаме на летящ старт в кулоарите, за да ги съобщим преди него?", пошегува се той. 

"Те са заявили тяхната подкрепа по линия Шенген и еврозона не от вчера. Чест им прави, че в много труден избор те подкрепиха декларацията срещу "Хамас", каза още депутатът от ПП.