Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Митов КАДЪР: bTV
Даниел Митов КАДЪР: bTV

Не мисля, че се задават избори, но ще подкрепяме само политики, в които се разпознаваме, за всичко останало да си търсят мнозинство с "Възраждане" и БСП каза зам.-председателят на ГЕРБ

България има нужда от редовно правителство, но Борисов е напълно прав като казва че единствената спойка в момента е евроатлантизма, нищо друго в момента не ни обединява, каза Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ пред Би Ти Ви.

ГЕРБ спечели категорично местните избори, повече от половината общински съветници в страната са на ГЕРБ, огромният брой общини се управляват от ГЕРБ отново. Тежестта на партиите бе измерена и се оказа че ППДБ е четвърта политическа сила, каза Митов.

Големият извод от тези избори е, че се роди нова сглобка. Във Варна "Възраждане" и БСП гласуваха на втори тур с ПП-ДБ. Трябва да спрем да употребяваме думата "сглобка". За мен бе ясно, че трябва да се подписва коалиционно споразумение, добави Митов.

За мен е необичайно хора, които твърдят, че са евроатлантици на книга, да продължават да пазят дерогацията на "Лукойл", за да може да продължава да внася петрол от Русия, говорим повече от година, че това обслужва руските интереси, това е механизъм за заобикаляне не санкциите. "Политико" пак пише, че България се занимава с двойнствена политика по санкциите срещу Руската федерация, казва зам.-шефът на ГЕРБ.

Големият крайъгълен камък на управленската формула в момента ще бъдат дебатите около бюджета. С този финансов министър в еврозоната ще ни е много трудно да влезем - не сме виждали един бюджет да е изпълнил, второ бюджетният дефицит непрекъснато расте. Въпреки обещанията му да не вдига данъците, в момента се чуди откъде да събира пари - ще облага билкарите, гъбарите, бакшишите...  Аз на негово място бих бил много притеснен, ако отида на ресторант, или на фризьор, каза Митов.

Ще настояваме в този бюджет да се следва консервативен подход и да се гарантира на местното самоуправление развитие на регионите. Ще подкрепяме само политики в които се разпознаваме, за всичко останало да си търсят мнозинство с Възраждане и БСП, добави Митов. 

Министърът на електронното управление излиза и казва "Заплашваха ме и ме натискаха да пренасочваме определени суми към определени филми" и ние си мълчим и се чудим има ли, няма ли корупция, как да няма, възмути се Митов.

Екзотиката, на която сме свидетели в момента, очевидно не работи. Трябва да се преразгледа начина, по който работи това мнозинство. Не мисля, че се задават избори, но трябва да се преформатира начина, по който функционира управлението, трудно можем да разчитаме че тази формула ще продължава да носи нещо ефективно, заключи Даниел Митов.