Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов лично дойде в Пловдив в изборната нощ да поздрави Костадин Димитров.
Бойко Борисов лично дойде в Пловдив в изборната нощ да поздрави Костадин Димитров.
  • В партията били бесни, че бившият председател присъства на предаването и приемането на властта в общината
  • Дават възможност на новия градоначалник да се еманципира и да започне на чисто

Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров е избран за областен лидер на ГЕРБ в града. Това реши Изпълнителната комисия на партията днес. "Гласувахме му пълно доверие заради постигнатия отличен резултат на местните избори в Пловдив", съобщиха пред "24 часа" от ръководството на ГЕРБ.

Оттам уточниха, че по този начин дават възможност на новия градоначалник напълно да се еманципира от дългогодишния областен координатор Иван Тотев, който подаде оставка преди старта на кампанията, но продължи да дърпа конците в структурата.

Димитров заменя на поста бившия кмет на район "Западен" Димитър Колев, който беше временен лидер на ГЕРБ в Пловдив, но същевременно и много близък до Тотев.

Знак, че Борисов иска да промени модела на ГЕРБ в Пловдив, беше и вчерашното избиране на бившия международен рефер и дългогодишен съветник Атанас Узунов за председател на местния парламент в града. За поста Иван Тотев стягаше близкия до него съветник Слави Георгиев, който влезе в общинския съвет от гражданската квота с листата на ГЕРБ. Борисов обаче лично е разпоредил да бъде предложен Узунов и той беше избран с внушително мнозинство от 32 гласа на ГЕРБ, "Съединени за Пловдив", ИТН, ДПС и "Браво, Пловдив".

При последвалото предаване на властта в кметския кабинет Иван Тотев се нареди до официалните лица. Кадрите от това, забелязани в "24 часа", вбесили централата на ГЕРБ в София, където се питали в какво качество той е там. "Нито е лидер на ГЕРБ, нито е последният кмет, който да сдава поста", ядосвали се в ръководството на партията.

Така последвало светкавичното решение на Изпълнителната комисия от тази сутрин. Борисов бил категоричен, че Костадин Димитров трябва да започне на чисто. Той обеща вчера да представи екипа си до седмица и от кадровите решения ще стане ясно кой от партийните активисти застава плътно зад него. Очаква се и най-твърдите привърженици на Иван Тотев да направят рязък завой и да последват новия кмет.