Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов от "Има такъв народ"
Тошко Йорданов от "Има такъв народ"

"Разбира се, че подкрепяме вота на недоверие. Заявили сме го още преди да влезем в тази жалка ваканция, която си образуваха. Това е политически акт и демонстрация на непримиримост. Може да не се стигне до вот на недоверие, като гледам какво се случва какво се случва в залата, може правителството да си падне и без да се налага вот на недоверие" - това коментира в кулоарите на парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По-рано днес опозицията в Народното събрание - "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", внесе втори вот а недоверие срещу правителството. Той е за политиката на кабинета в сферата на националната сигурност и отбраната.

Това е вторият опит да бъде свалено правителството и то само в рамките на месец. Първият вот на недоверие бе заради политиката му в сферата на енергетиката, но не мина, тъй като отново бе подкрепен само от трети формации.

"Право на ДПС е да правят каквото си искат - това е друга партия, аз не съм от ДПС, не ме интересува какво правят и въобще не ме засяга", коментира той относно рокадите в ръководството на движението.

ИТН се похвалиха с успех на местните избори с 94 общински съветници и 92-ма кмета, като някои от тях са издигнати самостоятелни, а други - от местни коалиции. Павела Митова от партията сравни успеха си с другите партии - 21 кметове за "Възраждане" и 93 са ПП, включително и районните в София.

Автор: Весела Бачева