Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров Снимка: туитър на турнира в Шанхай
Григор Димитров Снимка: туитър на турнира в Шанхай

Понякога и обаждане от приятел(ка) може много да помогне.

В деня преди мача си с Хуберт Хуркач (Пол) на турнира “Мастърс 1000” в Париж Григор Димитров бе гост в студиото на Tennis Channel. В един момент водещият попита нашия тенисист дали иска да разбере какво е казала зрителка в телефонно обаждане. Димитров се съгласи и разбра, че въпросната дама си е признала, че припада всеки път, когато го срещне.

Григор веднага се досети, че дамата е Винъс Уилямс. Бившият №3 в света е много добър приятел с по-голямата от сестрите и веднага се сети, че американката говори за общата им фитнес тренировка по време на пандемията. Димитров и тогавашният му треньор бяха наели къща в пустинята на Калифорния, а тъй като край сградата имаше корт, Григор можеше да поддържа форма. Той разнообрази престоя си в изолация със съвместно занимание с Винъс. Двамата показаха с видео в социалнте мрежи различни упражнения, а Уилямс не криеше възхищението си от физическата форма на българския тенисист и най-вече от плочките по корема му.

“Ако искаш, може да го направим отново онлайн”, бе отговорът на Димитров към Винъс в тв студиото. Григор е много добър приятел и с по-малката сестра Серена, с която известно време бяха гаджета.

Това за “помощта” от разстояние може да се приеме и като шега, защото в последните седмици Григор напомни за времената, когато играеше най-добрия си тенис. Той се класира за втория си пореден полуфинал на “Мастърс 1000”, след като отстрани 6:1, 4:6, 6:4 11-ия в света Хуркач във френската столица. Полският гигант премина 1000 аса този сезон и стана първият с подобно постижение след американците Джон Иснър и Рейли Опелка през 2019 г. Срещу Димитров обаче полякът загуби за 4-и път от 4 мача.

“Знаех какво да очаквам от него. Честно казано, не знаех как ще стигна до пробив. Чаках своите шансове. В момента всички в екипа ми са щастливи. Чувствам се достатъчно уверен, за да изиграя още един такъв мач. Тялото ми е добре и това е много важно, за да мога да играя на такова ниво. В позиция съм да се представя още по-добре”, коментира Григор.

Той ще играе на втория си полуфинал в Париж, предишният бе през 2019 г. и тогава отстъпи на Новак Джокович (Сър). Българската звезда вече има 40 победи за сезона и това му се случва за първи път от 2017 г., когато завърши с баланс 49:19 след титлата във финалите на АТП в Лондон и стигна до №3 в света. През 2014 г. той приключи с 50 победи след титли в Акапулко, Букурещ и Куинс и полуфинал на “Уимбълдън”.

Съперник на Григор днес ще бъде Стефанос Циципас (Гър), срещу когото има само една победа от 7 мача. С класирането си за финалната четворка Димитров е вече 15-и в актуалната класация на АТП за момента, като изпревари американците Бен Шелтън и Франсес Тиафо. Това е най-доброто му класиране от 29 октомври 2018 г., когато бе 10-и.