Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов пред паметника на ген. Колев в Добрич
Бойко Борисов пред паметника на ген. Колев в Добрич
  • Сега правителството има могъщ инструмент, създаден от нас, и с въвеждане на таксата от 20 лв. на мгвт/ч България ще печели по 2-3 млрд. на година - страна ни е на газовата карта и всички зависят от нея, казва лидерът на ГЕРБ
  • Пеевски свърши работата - той беше моторът да се подпише споразумение с миньорите

"Балкански поток" е 100% собственост на България, не допуснах никой да вземе комисиони, 100% фирмите са държавни - най-печелившото предприятие в България. Построеното от вас, които сте ме изпратили за премиер, носи по 2-3 млрд. на година.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич при представянето на кандидатите за кметове и общински съветници в областта..

Темата за "Балкански поток" е патриотична - и Путин, и Лавров казаха, че заради мен България ще загуби всичко - руският газ преминаваше през Турция и Гърция и ни заобикаляше. Затова вложихме много, за да не ни изхвърлят от газовата карта. Имаше съпротива на лобита и компаниите, които пренасят газ - за нас не остана нищо, само да плащаме.

Направихме най-мощната компресорна мрежа - това работи и в момента. Най-големите ни критици, сега върху построеното от нас слагат 20 лв. на мгвт/ч.

България е на газовата карта и всички зависят от нея. Всички.

Сега правителството, което подкрепяме, има могъщ инструмент, създаден от нас - "Балкански поток" догодина вече ще е на печалба. 70 години по 3 са 210 млрд. от него.

Утре ще има среща на парламентарните групи за "Лукойл". Прокрадва се мнението, че дерогацията ще повлияе на цената на горивата - досега дали повлия или расте? Руският петрол и днес влиза в "Лукойл", сега има страх, че ще предложим да няма дерогация. 

От месеци нашето правителство нищо не прави срещу "Лукойл", а от газа ще печелим по 3 млрд., но от "Лукойл" ще излязат 3 млрд.

Сега има дерогация, защо цените растат - руският петрол е същият, къде отива разликата.

Как държавата ще удари с 60% някого в частния сектор, това пазарно ли е, това правово ли е. Или за тях законът не важи. Ще видим предложенията, но моята ПГ започва да не ме слуша, нещата и бюджетът на са добре, приходите не са добре.

Кметовете имат много желания - за детски градини, паркове, улици, но пари в бюджета няма. Моите правителства са били два пъти на дефицит - първото заради фалита на КТБ и при ковида - тогава бяха 2% дефицит и бълвахме пари в бизнеса
Сега за 3 г. са 3%  - това е пагубно.

Аз съм консервативен - ще гладувам, но заем не взимам. Сега няма финансова дисциплина - има популизъм, безотговорност.

Кирил Петков казал, че се справя със земеделците и с миньорите, но да напомня - за да помогнем на земеделския министър за украинското зърно, решението беше на парламента, а не ударът да е върху правителството.

С миньорите оправи ли се правителството - те не искат да се виждат с тях, затова срещата беше в парламента. Кой застана най-твърдо на позицията - Пеевски, той свърши работата. Когато съм аз си казвам, в случа е Пеевски. Той беше моторът да се подпише споразумение с миньорите. И преди дни ми донесе да подпиша и аз. А сега да питаме правителството справя ли се сега със сроковете - хората не трябва да се лъжат, трябва да ни вярват.

Преди да влезе в залата, изпълнена до предел от симпатизанти на ГЕРБ, Борисов се поклони пред паметника на ген. Иван Колев, известен като бащата на българската конница. В залата той обясни:

Искам да обърна внимание на паметника на ген. Колев: преди години при мен дойде Валери Симеонов и ми разказа тази част от историята, не знаех, не бяхме учили. В последствие направихме този паметник, който е събирателен образ на българското общество - страната ни има паметта и признателността на много националности, гинали за свободата ни и ние сме се отнасяли с уважение.
Знаменити са думите на ген. Колев - Кавалеристи, бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия, задето ни освободи, но какво търсят руснаците в нашата Добруджа? Ще ти бием и гоним като всеки враг, който пречи за обединението на България.