Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Конър Макгрегър
Конър Макгрегър

След като напусна бойните спортове, ММА легендата се забърка в шумни скандали, които му донесоха още повече пари и слава

„Хей, приятел, хайде да те почерпя и теб едно малко”, провиква се здравенякът, докато налива от кехлибарената течност по чашите. Възрастният посетител на ирландския бар обаче отказва поканата и за наказание получава жесток удар в лявата скула.

Много други биха потъркали ден, два или цяла седмица затворническия нар след подобна проява на непредизвикана агресия, но за Конър Макгрегър всеки пиянски скандал е полезен за бизнеса. Не чак толкова отдавна той разкървавяваше мутрите на своите съперници между въжетата, а после се зае да „превъзпитава” случайно срещнати мъже на улицата и по баровете. Публиката приема еднакво добре и двете му роли, плащайки солено за стоките, рекламирани от ММА звездата.

Преследвайки настървено печалбата, бившият професионален боксьор включи и България в своето есенно турне, по време на което рекламира собствената си марка уиски. 35-годишният ирландец идва в България, за да присъства на международна гала вечер по бойни спортове, за която билетите бяха набързо разпродадени, а мачовете ще се излъчват и по телевизията. Какъв по-добър повод да се покажеш на хората, които те боготворят, и да ги подкокоросаш да купуват от твоя малцов троен дестилат.

Макгрегър беше страхотен боец, но и като бизнесмен се справя повече от добре. Уискито му стана толкова популярно, че от фабриката производител започнаха да забавят поръчките заради твърде голямото натоварване върху хора и машини. Отделно от това сприхавият ирландец пусна на пазара собствена марка бира и отвори голям бар в Дъблин. А в малкото останало му свободно време популяризира стоките на големите играчи в световния бизнес, за което получава милиони. Успехът му като рекламно лице е толкова голям, че се явява доста странен проблем.

„Скъпите костюми, луксозните автомобили, луксозните часовници – всички те са му подарък от партньорите, с които работи. В ресторантите също не може да си плати, тъй като моментално го разпознават и го канят на най-добрата маса. Дори сладоледаджията на улицата му връща парите, когато реши да зарадва децата”, описва колко „трудно” се живее в кожата на Конър Макгрегър неговият треньор Джон Кавана.

Всенародната любов явно е като силното уиски – малките дози носят приятни емоции, но прекалиш ли, започва да боли глава. Опиянен от собствената си слава, Макгрегър започна да твори твърде много глупости. Удари възрастен мъж, преби популярен диджей и бе обвинен в изнасилване от 20-годишно момиче. Всеки скандал е по-шумен от предишния, но ММА боецът някак много умело досега успяваше да се измъкне между капките и с изключение на един двудневен престой в ареста, не му се случи нищо лошо.

„Проблемите ме преследват, защото съм известен. Но аз не бягам от проблемите, аз ги обичам и се изправям с усмивка срещу тях. И така е било винаги в моя живот. Родителите ми са ме създали с лице, на което едно време сякаш пишеше: „Удари ме!” Другите момчета се опитваха да го направят и бях принуден да се науча как да се защитавам. Уличните битки ме превърнаха в корав гамен, който после показа на какво е способен на ринга”, отсича неприлично богатият гамен Макгрегър.

В бокса и след това в клетката за бойни спортове той постигна наистина запомнящи се победи, но и краят на приказката му беше повече от впечатляващ. Боят с Хабиб Нурмагомедов и до днес се смята за може би най-зрелищният ММА двубой. Руският самбист приземи тежко в буквалния и преносен смисъл своя опонент, за да вземе за себе си цялата слава и на свой ред да изгради името си на легенда в бойните спортове. Макгрегър от своя страна така и не успя да се възстанови от загубата, а след като счупи крак в сблъсъка с Дъстин Порие през 2021 г, сякаш съвсем забрави за мачовете в клетката.

Тези дни Макгрегър обаче отново говори за завръщане и дори е възложил на своите мениджъри да му организират достатъчно зрелищен и доходоносен мач в началото на следващата година. Никой не се наема да прогнозира каква ще е физическата форма на ирландеца след 3-годишното прекъсване. Още повече че богатият гамен не се свенеше да гребе с пълни шепи от живота. Купоните до зори се редуваха с романтични семейни ваканции с жената и децата на семейната им яхта Lamborghini. За сериозни тренировки почти не оставаше време, а когато си в клетката, няма кой да ти извини отсъствията.