Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов, председател на ИТН
Тошко Йорданов, председател на ИТН

Първо, прави се опит да се купят бронетранспортьори без обществена поръчка. Второ, имаше такива търгове и всички цени са по-ниски от това, което се иска да се плати сега. Трето, това са стари бронетранспортьори, които излизат от въоръжение на американската армия. 

Това заяви Тошко Йорданов от ИТН по повод искането на министъра на отбраната Тодор Тагарев депутатите да приемат сделката за бронетранспортьорите "Страйкър" преди местните избори. 

И ние за по-голяма цена ще купим стара военна техника. Аз не знам така наречения военен министър, ако не дай си боже се наложи тези бронетранспортьори да влязат в реални бойни действия, как ще си ляга, като знае, че има български войници качени на стара военна техника, допълни Йорданов. 

Ако хора искат да се запишат в армията, ще се запишат, няма никакво значение какво казва министърът, допълни Йорданов. Условията в армията видимо не са атрактивни, а Тагарев, вместо да се грижи за въоръжението в армията, купува старо оръжие, допълни той.

В момента се строи завод на международна компания с българско участие, която произвежда точно такава бронирана техника и въоръжава американската армия. Защо да не се произведе нещо с българско участие, което ще скъси и цялата верига за доставка, обясни Йорданов.

Тагарев е вреден. Направете си труда да видите какво се случва на фронта със същите тези "Страйкъри". Съжалявам, но дадоха стара техника на украинците и в момента те гърмят като пуканки, каза Йорданов.

Автор: Лиляна Клисурова