Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ръководството на "Левски" излезе с позиция в официалния сайт на клуба след загубата с 0:1 от "Лудогорец" в първенството.

От ръководството на "сините" се обръщат към президента на БФС Борислав Михайлов и към шефа на Съдийската комисия на централата Давид Борбалан заради недоволството си от действията на съдийската бригада на двубоя, водена от главния рефер Георги Гинчев.

"В неделя вечер бяхме свидетели на грозна подигравка с най-големия клуб и вярната му публика. Ние като ръководство сме възмутени и огорчени от престъпното съдийство на Георги Гинчев, неговите асистенти и видеоасистент реферите. Предлагаме на вашето внимание видео със ситуации, които категорично уронват престижа на футболната игра.

Достатъчно е обаче само да се спрем на 62-ата минута, в която Руан Секо намери с бутоните опорния крак на Пламен Андреев, малко след като бе получил жълт картон. Нарисувана ситуация за втори жълт/червен картон, но разбира се, това не се случи, макар че самият футболист чистосърдечно призна, че е трябвало да бъде изгонен. Добавяме и факта, че играчите на Лудогорец съпровождаха съдията и го "съветваха“ през почти цялото време на двубоя. За такива прояви в Европа "орлите“ често остават с 10, а понякога и с 9 души, но у нас, за съжаление, могат да си позволят подобно поведение. Пълният стадион и футболният празник, който за пореден път нашите верни фенове сътвориха, не заслужават подобно отношение.

Искаме дебело да подчертаем, че грешки имаше и в обратната посока и не търсим оправдание за загубата само с рефера. Те обаче бяха като компенсация за ситуациите, в които бяхме ощетени. Недопустимо е за най-големите мачове в родния футбол да бъдат назначавани съдии, които нямат необходимите съдийски качества, ниво и опит за такива двубои. Същите дори нямат статута на международни съдии. Това е отговорност на Съдийската комисия, която за пореден път не си върши работата, за която е избрана и получава подобаващо възнаграждение за това. Същата ръководи футболните срещи в конюнктурен интерес, а не в интерес на футболния продукт, който следва да радва феновете. Изграденото недоверие във футболните съдии през последните години опорочават труда на клубовете, поради което настояваме за дербитата в нашето първенство да се канят чуждестранни рефери.

ПФК Левски заявява, че няма да толерира нито ден повече гаврата с любимия на милиони клуб. Заради подобно престъпно и страхливо съдийство цялостното ниво на футбола ни е такова. Призоваваме за пореден път да се вземат мерки срещу тези прогнили порядки да се толерират определени клубове чрез съдийски наряди, програма и всякакви други похвати. Силно се надяваме този път нещо да се промени в интерес на футбола в България.

За ръководството на БФС на бъдещ конгрес на централата нашият глас е равен на гласа на ФК Злокучене, но нека не подценяват обществената значимост и фенска подкрепа на най-обичания отбор в България. Не е важно колко дълго си управлявал, а какво си оставил след себе си за доброто на най-обичания спорт", се казва в позицията на "Левски".

Късно снощи съпругата на собственика на "Левски" Наско Сираков - шефката на родната художествена гимнастика Илияна Раева, също изригна след загубата на "сините" от "Лудогорец" с 0:1. Тя публикува гневен пост във фейсбук - срещу съдийството и срещу ръководството на БФС. Независимо че преди време именно Наско Сираков застана зад същото това ръководство с репликата за "40-годишното приятелство".

"Гнусна съдийска гавра насред светинята “Георги Аспарухов”… Като прибавим селското поведение (лежане и бавене на играта) на многомилионния отбор, се получава българска футболна действителност!

Пито - платено!

Ай, наздраве на БФС", избесня Раева.