Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гълъб Донев СНИМКА: Архив
Гълъб Донев СНИМКА: Архив

От ден едно, първи президентът излезе с позиция за агресията срещу Украйна. Той осъди тази агресия. Полека лека целият свят започва да се обръща и да говори в съзвучие с позицията на президента. Той е за това да се търсят механизмите за мирно решаване на този конфликт.  Този конфликт няма военно решение, всички държави в Европа страдат от тази война, каза бившият премиер Гълъб Донев по БНТ.

"Правителството "Петков" беше вкарало България в множество кризи. През цялото време съм се занимавал с това да търся решения на проблеми. Никога не съм си позволявал неконструктивна критика към предходните", обясни Донев.

Според него от 18% инфлация през 2022, са оставили дефлация. Не бива да преписваме слабости на международни събития. Да не би да ни беше лесно от 3,50 лв. да свалим цените на горивата на 2,20 лв.?, попита бившият премиер. 

Аз се разхождам свободно, говоря с граждани и казват "Вие направихте много за България", разказа Донев.

По думите му сега правителството прави за Украйна повече в сферата на говоренето. 

По повод затварянето на Руската църква Донев коментира: Проблемът на гражданите е, че Руската църква е затворена, проблемът на правителството - че не знаят защо. Правителството не е наясно със собствеността на черквата, обясни Донев. 

Ние не искахме да ползваме службите за лични, користни интереси. Проблемът е да се превземат службите отвътре и да се ползват за користни цели на определени партии, обясни бившият служебен премиер.

Президентът не може да промени проекта за Конституцията, каза още той.