Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Орлин Владимиров
Орлин Владимиров

Признанието няма да докара по-лека присъда на Орлин, тъй като делото не бе гледано по съкратеното съдебно следствие

Признание пред съда за убийството на съпругата си Евгения направи нейният съпруг Орлин Владимиров, подсъдим за смъртта й. 

Той се възползва от правото си да дава обяснения. До този момент той пазеше мълчание. Владимиров разказа в детайли как се е стигнало до убийството. Поводът за него е ревност. Той обясни, че е душил с ръце Евгения, а след това е облепил устата и носа й със стреч фолио. За укриването на трупа му помогнал баща му Пламен, пенсиониран агент на ДАНС. Той също е подсъдим заедно със сина си. 

Убитата Евгения
Убитата Евгения

Признанието няма да докара по-лека присъда на Орлин, тъй като делото не бе гледано по съкратеното съдебно следствие. При него човек може да получи до една трета по-малко наказание, но това не е задължително, а е по преценка на съда. За сега не е ясно дали Пламен Владимиров ще дава обяснения. Очакват се пледоарите на адвокатите и прокуратурата. След това Пламен и Орлин ще имат право на последна дума. След нея съдът ще се произнесе с присъда. 

Финалът на делото идва 3 години след убийството на Евгения, която изчезна през октомври 2020 година. В последствие се оказа, че е била убита, а съпругът й Орлин е подал заблуждаващ сигнал за издирването й. Тялото й бе открито в куфар.

Миналата седмица се проведе поредното заседание по делото за убийството на Евгения Владимирова. Съдът прие няколко експертизи. От съдебно-психиатричната и психологична стана ясно психичното състояние на двамата подсъдими - съпругът на Евгения Орлин Владимиров и баща му Пламен, който е сочен за съучастник.

Според данните Орлин не страда от психоза и няма данни той да е страдал от такова разстройство към момента на извършеното престъпление през октомври 2021 година.

Защитата на Владимиров поиска ексхумация на трупа на Евгения. Според тях съдебномедицинската експертиза била направена некомпетентно. Съдът отказа това искане.