Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Месина Денаро
Снимка: Италианските карабинери
Месина Денаро Снимка: Италианските карабинери

61-годишният бос от Коза ностра Матео Месина Денаро беше погребан рано сутринта на 40-минутна дискретна церемония. Според италианските медии в гробището в родния му град Кастелветрано в Сицилия пристигнали три коли с роднини – племенницата му и адвокатка Лоренца Гутадауро, две от четирите му сестри, брат му Салваторе, който държал букет от жълти рози. Сред присъстващите бил и съпругът на сестрата на покойника Патриция, която, като другата му сестра Розалия, е в затвора.

Розалия е майка на Франческо, който се посочва като един от възможните наследници на мафиотския бос. На погребението дошла и дъщерята на Месина Денаро Лоренца, която не могла да види преди това трупа му в болницата.

Катафалката потеглила още вчера от Сицилия с празен обикновен ковчег от кедрово дърво, за да стигне до град Л’Акуила. Там бил поставен в него трупът на Месина Денаро, на който преди беше направена щателна аутопсия, за да се избегнат всякакви спекулации около смъртта му. След това вечерта на 26 септември погребалната кола потеглила отново към Кастелветрано, изминавайки общо около 1000 км. До гробището в 8,10 часа сутринта катафалката стигнала, минавайки по околен път, а не през центъра на града. Гробището било охранявано от властите.