Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов от "Има такъв народ"
Тошко Йорданов от "Има такъв народ"

Остра реакция последва от Тошко Йорданов след като мнозинството в парламента отказа да подкрепи идеята на ИТН вицепремиерът и външен министър Мария Габриел да бъде изслушана в НС по темата Северна Македония заради предстоящата междуправителствена среща, която предстои.

Йорданов смята, че е традиция управляващите страната да са предателите на страната. Според него преди 2 парламента ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ извършили национално предателство, гласувайки за френското предложение, вдигайки ветото над Северна Македония. "Сега продължава националното предателство и скриват външния си министър Габриел да обясни как други държави се опитват да прескочат това споразумение. Респект към последователността ви, национални предатели", атакува той управленското мнозинство.

Депутатът от ИТН възмутен заподозря, че Скопие ще да получи поощрителен жест към присъединяването си в ЕС, при условие, че тормозят наши сънародници. "Тези българи в Северна Македония не са ваши сънародници, защото вие не сте българи", заключи той.

Костадин Костадинов пък акцентира на случващото се Горни Карабах, където имало истинско етническо прочистване, а ЕС и България мълчат. Според него това се дължало на азерския газ - управляващите опитвали да се харесат и можело дори да затворят границите си  ако към нас дойдат бежанци от там - за да не ядосат Азербейджан или Турция.