Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Явор Божанков Кадър: bTV
Явор Божанков Кадър: bTV

Тъй като няма коалиционно споразумение, не можем да говорим за коалиция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков относно формата на управление. Той не каза дали са в коалиция с ГЕРБ и ДПС.

„ДПС подкрепя конституционната реформа, защото се изисква мнозинство. Мисля, че както ГЕРБ, така и ДПС разбира в какъв момент се намира България. Шансът в живота на един политик да остави името си до събитие, като приемането на страната в Шенген и еврозоната, е един път“, поясни той.

Божанков сподели, че много често го питат как ПП-ДБ ще прави конституционна реформа с ДПС и ГЕРБ. „Тези две партии имат ясното съзнание колко е важно те да участват в този проект като политически формации“, поясни той.

Той посочи, че ако няма конституционна реформа, няма да има нито Шенген, нито еврозона. „Никой няма да приеме България в Шенген, ако не дадем сигурни гаранции. Единствената сигурна гаранция е реформа на ниво Конституция“, подчерта Божанков. 

Явор Божанков е на мнение също така, че ако няма реформа в службите чрез проекта за конституционни промени, тогава няма основание да има редовно правителство.

„Подкрепата на ГЕРБ-СДС за промяната на службите бе оттеглена“, изтъкна Божанков и достатъчно ясно заявяваме, че това е ключова реформа и един от основните въпроси в кабинета.