Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Любомир Канов, психиатър
СНИМКА: АРХИВ
Д-р Любомир Канов, психиатър СНИМКА: АРХИВ

Глупави са онези общества, които се самоунищожават, малодушно оставяйки се да бъдат прегазвани от нашественици и престъпници.

Те гушкат своите унищожители, милозливо призовавайки към разни видове толерантности. Криворазбраната толерантност е най-прекият път към ликвидация на самата цивилизация и разбира се, към финал на цялата комедия с псевдолюбовта към мнимите “жертви” на една или друга неомарксистка мода.

Разберете (и “антрополога” Дичев нека също да чуе, заедно с тънкошийните “либерали”): Свободният свят е в риск от загуба на свободата си, по същият механизъм по който много лесно, почти я загуби от агресивната жестокост на комунизма и нацизма.

Дали сега войнственият Ислям или “кансел” културата на съвременният обратен расизъм, или прекомерната загриженост за “правата” на криминалните престъпници ще надделеят днес или утре? Хилавите хленчове и прегръдки с умилостивяващи сърчица и мечета нямат никакъв шанс да очовечат онези родени без любов, нахлуващи в градовете построени от влюбените, нито към онези, които нямат угризения на съвестта, защото те не я познават.

Бях неотдавна в един от най-прекрасните градове на света, Верона, градът на Ромео и Жулиета. Освен временно преминаващите туристи по улиците там вече се бяха настанили трайно навсякъде другоземците. Тази култура и прелестта на Стария Мост над река Адидже им бяха чужди, това просто беше място за техен малко по-добър бит, но не за принадлежност към “онази” Европа. Място където да родят свои големи фамилии и да продължат да живеят със своите обичаи, храни, закони и нужди. Увикването на хората, които се опитват да бъдат чути колко деструктивен е този процес, нямат шанс да бъдат чути всред оглушителната врява от политически коректните владетели на всички медии, а демонизирането им е mode de jour. В Лампедуза Мелони се опита да спаси острова си, Италия и всъщност Европейският континент от културно унищожение и превръщането ѝ в множествени гета от Третия Свят поради африканското и арабското нашествие. Урсула, както навремето Меркел, ѝ обърна гръб, каза да бъдат документално обработени пришълците и практически даде carte blanche на нашествениците да превземат без битка Европа. Нещо като “Ще се справим!”на Меркел. Това е най-разрушителното послание, което може да бъде изказано след агресията на Путин от Изток към Украйна. Това е което прави Европа слаба и дава сила на путиняците в България.

А аз може би най-добре да замълча и да се втренча в Хрельовата Кула…

Защо ли тъгувам за онази Европа към която толкова искахме да се присъединим? Сигурно, защото беше една от мечтите, които се сриват пред очите ни.

*От фейсбук