Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

  За оставката на военния министър Тодор Тагарев настоя в парламентарните кулоари председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Видяхме безотговорност и липса на държава в този случай. От снощи до сутринта никой не взе мерки, защото не можело да се реагира в тъмната част от денонощието. Това е абсурдно, разгневи се тя.

Нинова отправи критики и към обезвреждането - "с пушещ полицай и друг, който по потник пада от камъните". "Това е еманация на липсата на държава, на липсата на отговорност. На заплахата пред, която Тагарев изправя България. Тагарев трябва да си ходи веднага. Той е вреден за националната сигурност. Нашата позиция я знаете отдавна", посочи тя.

 Откритият край морето дрон потвърждавал правилността на позициите на социалистите от началото на войната, че трябва да се търсят преговори. Тя отново призова да се прекратят военните действия и от страна на Русия, и от Украйна.                                         

"Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става. По неговите думи, когато е бил премиер е платил 30 млрд. лв. на големите зърнопроизводители", смята Нинова. Според нея именно Борисов е създал тези 10 фамилии, които прибират всички субсидии в земеделие. „Той ги хранеше през годините“, настоя тя.

Соцлидерката смята, че протестите на зърнопроизводителите са основателни, защото българското правителство е предало българския национален интерес."Позволете да изразя и нашите съмнения, че става въпрос за бизнес интереси. За фирми, които ще купуват украинско зърно евтино и ще го продават скъпо. През годините Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става", каза Нинова. И добави, че има дисбаланс в системата. „От години настояваме по-голяма част от субсидиите да се вземат от зърнопроизводителите и да се дадат на плодове, зеленчуци, мляко и месо, за да гарантираме българско производство, което е чисто и което е евтино за българската трапеза. Това е големият проблем, който стои за реформа в земеделието“, каза Нинова.

От БСП алармираха, че по границата все още няма лаборатории и техника, които да проверяват какво зърно влиза в страната. А на обясненията, че внесеното досега отговаряло на изискванията от страна на правителството, тя поиска информация кога е влязло и къде е изследвано, защото вече много пъти само се чуват декларации, но не и действия.

Автор: Павлета Давидова