Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евродепутатът от СДС Александър Йорданов СНИМКА: Фейсбук/ Личен профил
Евродепутатът от СДС Александър Йорданов СНИМКА: Фейсбук/ Личен профил

На добър час в новата учебна година на прекрасните български деца и на техните учители! Помним как хубаво го е написал народният ни поет Иван Вазов:

Детенце хубаво,

пиленце любаво!

Къде под мишница

с таз малка книжица?

Отивам, бабичко,

макар и слабичко,

книга да се уча,

добро да сполуча.

Така е било някога. С малка книжица под мишница за добри дни. И каква само достойна България ни завещаха децата от Вазовото време на България! Днес е друго време. Време на "учебни помагала", на раницата на гръб, на електронните мобилни чаркове. Казват ни още Вазовите стихове, че във времето на строителите на държавата ни е нямало кълчотеки и виещи като хиени чалгарки. Нямало е Биг брадър и междучасия за "смъркане". Нямало е детски блузки с ликове на масови убийци като мутрите Че Гевара и Сталин. Не са се татуирали българските деца. Венци са китили на нашите възрожденци, на Левски и Ботев. А в училище са научавали, че трябва да стоят по-далеч от Русия. Нашата нова България е създадена от деца родолюбци, с европейски дух. Каква ли ще бъде държавата ни утре зависи и от днешния първи учебен ден.

На добър час, прекрасни български деца! На добър час и на Вас, достойни български учители – мисионери на знанието и доброто!

*От фейсбук