Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Режисьорът Стефан Командарев
Режисьорът Стефан Командарев

"Не е просто ние сме българското предложение за "Оскар", няма жури 5 човека, които да изгледат филма, има 9 500 гласуващи члена на тази академия. Трябва да направим така, че една голяма част от тези членове да видят филма", каза режисьорът Стефан Командарев в ефира на Би Ти Ви, чийто филм "Уроците на Блага" стана българското предложение за "Оскар".

Това е третата му лента, която получава шанс за престижното отличие, след като вече филмите “Съдилището” и “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” бяха българските предложения за "Оскар".

"Трябва да си платим за публицист - пиар, да платим за допълнителни прожекции, за реклама в големите медии - трябва да имаме много интервюта там" - това трябва да направи екипът на филма "Уроците на Блага", за да го забележат.

Кампаниите на румънци, сърби и македонци са изключително силни, но зад това се крие голяма организация, като например в Румъния, която има цяла държавна структура, която се занимава само с промотиране на румънското кино по света, казва още Командарев.

До избора на "Оскар"-ите филмът на Командарев предстои да бъде на десетки фестивали по цял свят. "За филма ще се чува много", казва той.

Поне 200 хиляди лева ни трябват, смята режисьорът за предстоящото финансиране на кампанията. "Имаме пълната подкрепа на Националния филмов център, ще направим и кампания и ще търсим всякаква помощ за финансиране", добави той.

"Уроците на Блага" решихме да бъде посветен на тази част от населението ни, което може би най-тежко премина през т. нар. български преход - това е поколението на нашите родители", разказа още Командарев. За сюжет се сетили да бъдат телефонните измами, които се случват основно с тези хора.

"Много се зарадвахме, когато "Варайъти" обяви филма като социален трилър", призна режисьорът. Лентата има отворен край.