Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евродепутатът от СДС Александър Йорданов СНИМКА: Фейсбук/ Личен профил
Евродепутатът от СДС Александър Йорданов СНИМКА: Фейсбук/ Личен профил

ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКО: КАК ГО ПРАВЕХА „ДРУГАРИТЕ”

На 9 септември би трябвало да си припомним за престъпните дела на комунистическата партия у нас. Това, че комунистите са избивали невинни хора, че унищожават елита на нацията ни, е известно. Това, че ликвидират достойната ни държава Царство България – също. Знаем, че бяха богохулници. Истината е, че много си падаха по това да тормозят хората – за щяло и нещяло. Но самите те никога не си оставяха магарето в калта. Личният интерес бе тяхна пътеводна звезда в живота. Особено за висшата партийна номенклатура. Но да не бъда голословен.

Софиянци и гостите на столицата със сигурност знаят, че едни от най-скъпите имоти са в южните райони – в Бояна, Киноцентъра, Драгалевци, Симеоново. Те си бяха скъпи и по времето на социализма. Но само за обикновените граждани. За необикновените, т.е. за комунистите, имаше друга тарифа. Ето го случаят с привилегията на другаря Мако Петров Даков от София, „активен борец против фашизма и капитализма”.

С протокол №16 от 17.05.1971 г. Изпълнителният комитет на Софийския градски народен съвет е взел решение да отстъпи право на строеж на този висш партиен другар върху държавен парцел от 1890 кв.м. в района на Киноцентъра срещу заплащане на 50% от стойността на парцела при оценка 1, 20 лв. на кв. м. Няма грешка – лев и двадесет на квадратен метър, колкото струваше кифла с боза. Ето, заради такава далавера е извършен превратът на 9 септември 1944 г. Заради нея те са ставали "активни борци", т.е. терористи. В оная, нормалната България, преди злокобната дата, такива врътки не са били възможни. При това в момента, когато другарят Даков придобива ценния терен, той е вицепремиер на Народната република. Става и академик. Оставам на вас да си направите справка къде „промяната” е паркирала в наши дни неговите наследници. Защото да беше само мераклията за кмет Васил Терзиев, здраве да му кажем. Но те са цели композиции от мераклии.

А иначе под протокола на ИК на СГНС откривам името на неговия секретар, небезизвестната Нора Ананиева, бивш вицепремиер в правителствата на Андрей Луканов, зам. председател на Народното събрание и лидер на парламентарната група на БСП. Колко му е било при социализма с едно подписче да харижеш на свой партиен другар парцелче от два декара на цена 1,20 лв. на кв. м.? Нищо работа.

Но ние сме виновни. Ние, които не бяхме комунисти, но позволихме техните наследници отново да яхнат държавата ни, за да я цоцат вече и в наши дни. Сега вече е трудно да им се хване дирята. Но е факт, че както казваше техният лидер Живков: "Времето е ваше, но всичко друго е наше". Вярно е. Тяхно е. И това е непростимата вина на безпартийните хора при социализма. Затова и сме на този хал.

България се управлява от комунистически фамилии разхвърлени по различни партии. Според информация на в. 24 часа от 27.11.2021 г. Ана, дъщерята на Нора Ананиева, съдейства през 2016 г. за среща на Корнелия Нинова с руския ген. Леонид Решетников, на която обсъждат кандидатурата на ген. Румен Радев за президент. И така влязохме в руския сценарий на „промяната”. Факт.

*От фейсбук!