Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мустафа Емин
Снимка: Фейсбук
Мустафа Емин Снимка: Фейсбук

Дали става дума за София или за Рибново, българската демократична политика не може да бъде заложник на лични амбиции - дори носителите им да са чисти като сълза. А те, оказва се, не са. Като гражданин аз лично бих очаквал от г-н Мустафа Емин да се извини на екипа в Пирогов за своята свръхреакция по проблем, за който - според досегашната информация - медицинският екип в детското спешно отделение няма вина. Напротив - медиците са действали по правилата на институцията. Подобни инциденти могат да се случат с всеки от нас, всеки от нас може да свръхреагира в изнервена ситуация с наши близки хора.

Отговорността на всеки гражданин е да осмисля поведението си и да се опита пост фактум да потърси справедливо приключване на инцидент, в който се е намесил под въздействие на афект. Това в още по-голяма степен важи за политически фигури, на които е възложено представителство на цялата гражданска общност в институциите на държавата. Те трябва да бъдат за пример. Разбира се, на фона на натрупаните злоупотреби с власт в българската политика от последните десетилетия подобен случай може би изглежда маловажен. Толкова по-лесно и достойно може да бъде отигран и приключен.

Разиграването на "геополитическа" драма в тази ситуация може да се оценява пейоративно - и тази пейоративност да се пренесе и върху съществени казуси на чужда пропагандна и агентурна дейност в България. Това не е желателно да се допуска.

От Фейсбук.