Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Смъртта й е загадъчна - намират я мъртва в банята. Баща й смята, че има външна намеса, а руският журналист Аркадий Ваксберг твърди, че може да е убита от съветските тайни служби. Аутопсията открива морфин в кръвта й.

На 12 ноември 1973 г. претърпява тежка катастрофа на път за летището. Отива да изпрати Тодор Живков за посещение в Полша. Инцидентът оказва трайно влияние върху здравето й.

Тя е един от най-големите фенове на пророчицата Ванга. Често я посещавала в Петрич. Людмила Живкова основава Институтa по сугестология в София, в който се изучават предсказанията на гадателката.

Гуруто й Екатерина Фурцева - министър на културата на СССР, умира също като нея във ваната, но 8 години по-рано. Лекарите установяват, че причината е остра сърдечна недостатъчност.

През 1988 г. Людмила Живкова организира международната детска асамблея „Знаме на мира“ в София. Участват 3900 деца от 135 държави и 14 хиляди българчета.

Настоявала всички златни съкровища да бъдат върнати у нас. Говори се, че притежавала девет златни царски корони – седем на български владетели от различни епохи, а другите две - на чужди.

Увлечена по окултното, мистиката и спиритуализма, вгражда философията на богомилството и учението на Николай Рьорих Агни-йога в символите на НДК. Интересува се от древната Богиня майка - култ на народите от Егейския басейн до Индия, включително и траките.

Тодор Живков я издига много бързо след смъртта на Мара Малеева, която се противопоставя на включването на децата им в йерархията. Людмила влиза в БКП на 24 г. и на 28 г. вече е първи заместник-председател на Комитета за приятелство и културни връзки с чужбина. На 46 г. е в Политбюро.