Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евродепутатът от СДС Александър Йорданов СНИМКА: Фейсбук/ Личен профил
Евродепутатът от СДС Александър Йорданов СНИМКА: Фейсбук/ Личен профил

Каква е разликата между ПАРТИЗАНИ и ТЕРОРИСТИ.

Днес украински граждани с оръжие в ръка нападат руски нашественици, които са нахлули в земята им и са окупирали част от нея. Те ги трепят на своя земя: взривяват техни складове с оръжия и боеприпаси, прекъсват техни комуникации, издебват ги от засада и ги убиват. Тези украински защитници на родината е правилно да наричаме ПАРТИЗАНИ. Защото те воюват на своя земя срещу чуждестранна армия окупатор. Воюват за своята свобода.

И друг пример. В периода 1941-1944 г. в България действат въоръжени групи, чиято цел е да свалят законното правителство на страната и да помогнат на чужда армия да я окупира. Участниците в тях е правилно да наричаме ТЕРОРИСТИ. Те воюват на своя земя, НО срещу своя народ и държава, за да им отнемат свободата. И успяват. Воюват, за да помогнат на чужда държава да окупира отечеството ни. Те са организирани от Българската комунистическа партия, която в тези години действа нелегално, т.е. като типична престъпна организация. Впрочем преди масираното военно нахлуване в Украйна руската страна редовно прехвърляше терористични групи на украинска територия и подкрепяше местни терористи в Луганска и Донецка област.

В Югославия през Втората световна война воюват партизани. Защото страната е окупирана от германските войски. В Гърция също в този период има партизанско движение. Защото и тази държава е окупирана от германците.

И така. ПАРТИЗАНИ трябва да наричаме въоръжените бойци, които воюват на своя територия срещу военното нашествие на чужда държава. За партизаните чуждата окупаторска армия е враг. Партизаните са тези бойци, които бранят отечеството си.

ТЕРОРИСТИ са също въоръжени бойци, но те воюват срещу своята държава и законно избраната в нея власт. Те искат държавата им да рухне, за да стане лесна плячка на чуждата армия.

В Украйна днес действат ПАРТИЗАНИ, а в България в периода 1941-1944 г. са действали ТЕРОРИСТИ. Наричат ги още червени терористи. Страната ни не е била окупирана. Парламентът и правителството са функционирали според върховенството на закона. Царят е бил държавен глава. И това, че на мнозина от червените терористи в този период у нас по-късно са издигнати паметници, говори много лошо за страната ни. Защото възхвалата на терористи и тероризъм е престъпление. Периодът през който у нас червените терористи бяха на почит и на власт със закон от 2000 г. е определен като период на "престъпен режим", през който на власт е била "престъпна организация". Става дума за Българската комунистическа партия, чиято власт са вардили всички от родата на кандидата за кмет на София издигнат от "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Това пазене на задниците на червените терористи се наричаше Държавна сигурност.

Не казвам нищо ново. Определенията за партизани и терористи, които използвам са общоприети. Не влагам в тях нищо лично. Партизаните бранят на своя земя своето отечество. Терористите воюват също на своя земя, но срещу отечеството си и така помагат на чужда сила да го окупира.

Погледнете снимките. На цветната виждате украински ПАРТИЗАНИ. На чернобялата снимка веднага ще разпознаете български ТЕРОРИСТИ.

*От фейсбук