Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Йорданов КАДЪР ОТ ВИДЕО НА БИ ТИ ВИ
Росен Йорданов КАДЪР ОТ ВИДЕО НА БИ ТИ ВИ
  • Росен Йорданов: Васил Божков не играе в неуговорени мачове 
  • Доц. Стойчо Стойчев: Зад цялата тази работа стои цял легион - мафията 
  • Адв. Димитър Марковски: Трудно ще се направят договорки с прокуратурата

Ролята, която Божков трябва да изиграе, е свързана с местните избори. Да почнем с атентата срещу бившия главен прокурор Иван Гешев, после посещенията на президента в ЮАР, убийството на Къро и пуснатите записи, с линчуването на Гешев, т.нар. сглобка, кандидатирането на Васил Терзиев за кмет на София и убийството на Алексей Петров, каза в студиото на Би Ти Ви криминалният психолог Росен Йорданов. 

По негови думи Божков има репутацията на човек, който не играе в неуговорени мачове. Дори се спекулирало, че има общо с Путин и е имал връзка с Пригожин и т.н.

Васил Божков е имал връзки с дълбоката държава, ключовият въпрос е с кого е сключил сделката, а не защо сега се връща, допълни още Йорданов. Според него той винаги е имал връзки с Държавна сигурност, както и Алексей Петров.

Цели поколения не си дават сметка какво е Държавна сигурност – добре организирана система от хора с връзки, каза още криминалният психолог.

А възможност на Божков да му е обещано друго и накрая той да изиграе бутафорна роля също има. Според Йорданов той няма шанс да спечели местните избори, но чрез кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София "голямата цел" е именно тази - обществото да приеме хора с "подобна биография".  

А за  политолога доц. Стойчо Стойчев завръщането на Васил Божков у нас е свързано с нещо значимо, случило се през последните седмици като убийството на Алексей Петров. Това е последното, което му е пречело и е актуално, каза Стойчев. 

Трудно е и да се направят някакви договорки с прокуратурата, която не дава заявка да подхожда снизходително към Божков, коментира адвокат Димитър Марковски.