Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пиян шофьор.  Снимка: Pixabay
Пиян шофьор. Снимка: Pixabay

Законът за незабавно отнемане на автомобила на пияните водачи е само с една цел: да бъде отнето ОРЪЖИЕТО за осакатяване и убиване от всеки, който е безумно нагъл и безочлив, за да е фиркан зад волана и така да е ежеминутна заплаха за всички НЕпияни пешеходци и водачи.

Вероятно всички юристи са прави, че законът е измислен така панически, че ще последва лавина от дела, а когато плаща виновната държава, плащаме ние.

Добре де, каква е перспективата? Не десетки, стотици са тези, които са санкционирани за шофиране пияни и те продължават да карат, дори без книжка, с фалшиви номера. Изводът е прост: трагедията е в достъпа на тези наглеци до автомобил. Няма автомобил – няма оръжие за убиване.

Несъмнено законът е миш-маш от пожелателно действие с юридически абсурд. Но е истина, че се нуждаем от защита на пътя и то веднага! Нито един осакатен или убит на пътя от пиян водач не се вълнува колко незаконно е седял зад волана поредния тип с 60 акта, например, с отнета книжка, с изтекла условна присъда, но все още притежава колата си.

Спорната законова промяна е заради живота, а повечето хора на пътя сме ежедневно в кръга на възможните жертви. Просто ни се живее. Това е.

(От фейсбук)